xcounter
#

ЗСУ матимуть ще 37 "аргументів" на голови рашистській техніці: подарунок від литовців

4910
ЗСУ матимуть ще 37 "аргументів" на голови рашистській техніці: подарунок від литовців

Йдеться про баражуючий боєприпас від польської компанії

Збройні Сили України отримають більше дронів-камікадзе – як заявив посол України в Литовській республіці Петро Бешта, баражуючі боєприпаси, кошти на які були зібрані у результаті краудфандингової компанії в Литві, будуть передані Україні у жовтні-листопаді цього року. Про це розповідає видання Укрінформ.

Читайте також: Литва "поза графіком" поставить для ЗСУ батарею гаубиць М101: чим вони особливі (фото)
warmate дрон-камікадзе
Дрон-камікадзе Warmate

Так, 26 серпня цього року міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що на зібрані у рамках кампанії Legion Of Boom (була запущена литовським журналістом Андрюсом Тапінасом на честь Дня Незалежності України) Литва планує закупити 37 польських дронів-камікадзе Warmate, з них 27 було придбано у рамках контракту на 1 млн євро, ще 10 польська компанія WB Group передасть на безоплатній основі.

Удар дрона-камікадзе Warmate по позиціях російських військ

Загалом Бешта відзначив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Литва надала ЗСУ військової допомоги орієнтовно на 120 млн євро – це близько 0,2 % ВВП цієї країни.

Крім того, варто згадати й те, що Литва стала першою країною, яка у рамках краудфандингової компанії зібрала для ЗСУ на турецький розвідувально-ударний безпілотник Bayraktar TB2, чим "запустила" низку флешмобів в інших країнах, зокрема у Польщі та безпосередньо в Україні.

bayraktar tb2 Литва ЗСУ
"Литовський" Bayraktar TB2 для ЗСУ

Щодо дрона-камікадзе Warmate, то раніше Defense Express детально розповідав про цю зброю – нагадаємо, що цей баражуючий боєприпас може перебувати у повітрі до 40 хв та має 1,4 кг бойової частини, під час удару розганяється до швидкості у 150 км/год.

Читайте також: Щоб “полякати” Литву, рашисти знайшли лише дві пускові установки для протикорабельних ракет