xcounter
#

ЗРК Patriot — складна система, але наші військові змогли ще швидше опанувати цю систему

3294
Фото — @Team_Luftwaffe
Фото — @Team_Luftwaffe

Вже невдовзі на озброєнні Повітряних Сил ЗСУ з’явиться ще один ЗРК Patriot

Чергова, друга, група з близько 70 українських солдатів та офіцерів завершили підготовку на ще один зенітний ракетний комплекс Patriot у Німеччині — вчора, 1 грудня, командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлоу оприлюднив інформацію про завершення вишколу.

Як розповідає видання DW, за словами Марлоу, курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів. Разом з тим, про фактичний старт навчання на ЗРК Patriot наших військових у Німеччині офіційний аккаунт Team Luftwaffe повідомляв 30 жовтня, і з того часу пройшло всього п’ять тижнів.

Читайте також: Нова РЛС LTAMDS, яка усуває головний недолік Patriot, успішно вийшла на фінішні випробування

Але навіть озвучена Марлоу цифра у понад 6 тижнів — це теж дійсно рекордні строки, за які наші військові опанували американський ЗРК. Наприклад, тут можна згадати, що перша група офіційно розпочала навчання 2 лютого цього року, а офіційне прибуття Patriot в Україну колишній очільник оборонного відомства Олексій Резніков підтвердив 19 квітня, і орієнтовні строки навчання наших військових тоді становили близько 10 тижнів.

Українські військові визнають, що ЗРК Patriot — це складна система, і що деякі аспекти навчання ще триватимуть. Як відзначає Марлоу, на завершення курсу будуть проведені дводенні навчання, "наприкінці яких згадуємо все, чого навчилися".

Всі військові, які опановували ЗРК Patriot, вже мали бойовий досвід і працювали зокрема з такими системами, як С-300. Водночас Марлоу відзначає, що німці також отримали багато тактичних порад від українців з огляду на досвід бойових дій наших захисників — "починаючи від піхоти й закінчуючи інженерними військами і протиповітряною обороною". І що на базі отриманої інформації німецьке військо переглядатиме власні оперативні принципи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ЗСУ розгорнули вже четвертий ЗРК IRIS-T SLM та очікують на новий Patriot від Німеччини взимку.

Читайте також: Щоб робити більше Patriot і скоротити терміни постачань, у RTX планують масштабні розширення