xcounter
#

ЗМІ пишуть, що Румунія готова "розігнатись" до купівлі аж 500 танків K2, і це ще не все

2000
Демонстрація танка K2 на оборонній виставці BSDA 2024, фото - Defense Romania
Демонстрація танка K2 на оборонній виставці BSDA 2024, фото - Defense Romania

Преса пише про масштабні наміри румунів придбати танки в Південній Кореї, але треба офіційне підтвердження

Після завершення полігонних випробувань танка K2 уряд Румунії може ухвалити рішення про можливу закупівлю від 300 до 500 ОБТ цього типу в Південній Кореї. При цьому румуни начебто можуть для демонстрації рішучості своїх намірів по придбанні цього типу танків можуть піти на те, щоб першу партію в 50 одиниць K2 оплатити взагалі готівкою.

Такі дані начебто з’явились в південнокорейського MBC News, котре посилається на власні джерела, пише портал Army Recognition.

Танки K2, фото ілюстративне

Від Defense Express наголосимо на тому, що самі по собі заявлені плани виглядають неймовірно масштабно. Особливо якщо зробити поправку на те, що "верхня планка" амбіцій навіть Польщі по закупівлі танків K2 сягає цифри "усього" 800 машин, із них 500 – вироблених безпосередньо на потужностях польського ОПК.

Але з іншої сторони, сама румунська сторона описані вище плани не коментує взагалі ніяк, що уже дозволяє з певною долею скептичністю ставитись до повідомлень південнокорейської преси.

Ба більше – деталь про начебто готовність Румунії заплатити готівкою за 50 танків K2 може бути взагалі лише вигадкою південнокорейських журналістів з метою привернути максимальну увагу до своєї публікації.

Південнокорейські танки K2 Black Panther, ілюстративне фото з відкритих джерел

Дочекатись в даній історії бодай якоїсь реакції з румунської сторони, хоча би на рівні публікацій в пресі у відповідь буде важливим для розуміння, а як тоді насправді треба сприймати заяви про начебто готовність купити аж до 500 танків, із яких 50 за готівку.

Тобто, чи це просто "сенсація на рівному місці", чи ж якраз спроба Південної Кореї так чи інакше вплинути на Румунію як на потенційного покупця свого озброєння.

Раніше Defense Express писало про те, що Південна Корея готова не тільки поставити Румунії K2, але й зробити дороги під танки. Також ми розповідали про те, що Румунія закупила корейські K9 і скільки САУ можна купити за 920 млн доларів.