xcounter
#

З’явилися рідкісні кадри, як ЗСУ вполювали "франкенштейн" з бомбометом (відео)

13114
РБУ-6000, фото ілюстративне
РБУ-6000, фото ілюстративне

У 3-ій ОШБр показали, як за допомогою FPV-дронів вполювали ворожу машину з бомбометом

Пресслужба 3-ї окремої штурмової бригади вчора, 1 серпня, повідомила, що на Харківщині бійцями батальйону безпілотних систем спільно з суміжниками було уражено чергового "франкенштейна" російського окупаційного війська - йдеться про встановлену на шасі танка Т-72 реактивно-бомбометну систему РБУ-6000.

На кадрах зафіксовано влучання у ворожу машину щонайменше двох FPV-дронів, у результаті чого сталося загоряння машини, подальша доля ворожої техніки невідома.

Читайте також: В РФ назвали ще одну категорію цілей, на які треба відволікати "Тор", "Бук" та "Панцирь"

Загалом цей "франкенштейн" є досить рідкісною ціллю для Сил оборони України, але разом з тим сьогодні не відомо, наскільки активно та ефективно використовують таке озброєння рашисти на полі бою.

Нагадаємо, вперше про те, що у РФ експериментують з РБУ-6000 стало відомо ще восени 2023 року, причому першою для встановлення цієї реактивно-бомбометної системи ворог обрав саме МТ-ЛБ, яку якраз дуже часто й використовують для подібних експериментів, зокрема можна згадати, як на неї встановлювали ту ж корабельну РСЗВ А-22 "Берег".

бомбомет РБУ-6000 на шасі танка Т-80
РБУ-6000 на шасі танка Т-80, фото ілюстративне

Згодом, вже у 2024 році, з’явилися й перші кадри, як ворог веде вогонь із цієї зброї, зокрема можна було побачити, що заряджають його все ж таки вручну, а вогонь ведуть ймовірно передусім вночі.

Крім МТЛБ, вже цього року бомбомет РБУ-6000 було помічено й на інших шасі - так, у січні "засвітилися" щонайменше дві таких установки на шасі від танків Т-80.

Зрештою, згодом ворог показав третій варіант, де РБУ-6000 встановили вже на вантажівку "Урал", машина була помічена на території тимчасово окупованої Луганської області.

Читайте також: Рашисти тестують безпілотний "Зубило", на який ставлять й зенітку ЗУ-23-2