xcounter
#

Рашисти тестують безпілотний "Зубило", на який ставлять й зенітку ЗУ-23-2

2623
Рашисти тестують безпілотний "Зубило", на який ставлять й зенітку  ЗУ-23-2

Цього року ворог на форумі "Армія" має представити доопрацьовану версію роботизованої машини "Зубило"

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на голову держкорпорації "Ростех" Сєргєя Чємєзова повідомляють, що після завершення апробації у військах їхньої нової роботизованої машини "Зубило" компанії "Ремдизель" стартуватиме серійний випуск цієї розробки - щоправда, коли саме російське окупаційне військо має завершити тести цієї машини не повідомляються.

"Зубило" передусім позиціюється як "дистанційно керований роботизований колісний засіб для транспортування" як боєприпасів, так і поранених, квадрокоптерів тощо.

Читайте також: Росія за 1500 км від України показала ракети Р-33 із "ядерним" спорядженням під МиГ-31БМ

Був вперше представлений на виставці "Армія" рік тому, тоді на виробі взагалі не було камер, а також "Зубило" було озброєне зенітною установкою ЗУ-23-2 без прицілів.

Водночас раніше цього року повідомлялося, що роботизована платформа "Зубило" має отримати низку різних модифікацій - залежно від потреб тих родів військ, які будуть експлуатувати машину, про це раніше заявляв гендиректор "Ремдизеля" Алєксандр Захаров.

"Кожен рід військ бачить цю машину по-різному - ктось більше як евакуаційну, хтось планує встановлювати зброю. Все залежить від завдання. А в цілому в плані конструкції вона залишається у тому ж обліку", - заявляв тоді очільник компанії-розробника "Зубила".

Відзначається, що машина створена на базі шасі "КамАЗа", заявлено, що "в лоб" може витримувати постріли з 30-мм автоматичної гармати і може бути озброєна різними бойовими модулями. Повна маса становить 16 тонн, може перевозити 2,7 тонни вантажів. Водночас у базовій версії дальність дії має становити десять кілометрів. Швидкість заявлена на рівні 100 км/год.

А на початку липня цього року у "Ремдизель" повідомляли, що машина розпочала випробування безпосередньо у збройних силах РФ у різних родах військ, передусім відзначалося про зацікавленість інженерних військ.

Також раніше відзначалося, що цього року на форумі "Армия" покажуть доопрацьовану машину, яка має стати легше і отримати кращу прохідність.

Нагадаємо, минулого року Defense Express розповідав, що рашисти зробили "дистанційно керовану" ЗУ-23-2.

Читайте також: США нарешті погодили продаж AH-1Z Viper Словаччині, яка їх може передумати купувати