xcounter
#

Зі схемою постачання танків Abrams для ЗСУ визначилися, але секретів не розкривають

2897
Танк Abrams, фото ілюстративне
Танк Abrams, фото ілюстративне

У США також не планують розкривати точний графік постачання танків Abrams Україні

Видання Defense News опублікувало новину, в якій розповідає про таке – Армія США вже розпочала реалізацію плану з постачання танків M1 Abrams в Україну. Про це розповів начальник відділу забезпечення Сухопутних військ Даг Буш на спеціальній вебконференції, що була організована виданням.

Танк Abrams
Танк Abrams, фото ілюстративне

За словами Буша, Армія США вже виконує план з постачання американських основних бойових танків для Збройних Сил України, але подробиць розкрити не можуть: "Ми просто не можемо говорити про деталі".

Читайте також: Скільки Abrams за місяць можуть виготовити США, і куди "зникли" танки із запасів Корпусу морської піхоти

Загалом Буш відзначає, що передача Україні танків – це не проста процедура, бо "це не просто відправка танка", а робота над цілим пакетом з боєприпасами, транспортними засобами для обслуговування, паливом, навчанням, зокрема і для того, щоб підтримувати машину на полі бою.

Abrams M1A2
Abrams M1A2

Щодо термінів, то, схоже, точний графік постачання танків Abrams оприлюднювати взагалі не будуть, щоб, за словами Буша, не "давати росіянам впевненості в тому, що колись щось прибуде". Начальник відділу забезпечення Сухопутних військ також зауважує, що служба намагається організувати відправку танків Abrams Україні якомога швидше.

Водночас останні прогнози щодо термінів постачання Abrams для України були не дуже втішними – раніше повідомлялося, що розглядаються варіанти від менш як півтора до двох років, щоб поставити ці танки Україні – з таким розрахунком, ці машини мають приїхати не раніше 2024 року.

Нагадаємо, про передачу 31 танка Abrams M1A2 у рамках оборонної допомоги від США було оголошено наприкінці січня цього року, рішення про передачу танків стала частиною домовленостей з Німеччиною, щоб "розблокувати" передачу ЗСУ танків Leopard.

Читайте також: Румунія обрала Abrams та готує запит на закупівлю: Leopard 2 залишився за бортом