xcounter
#

"Зерновий конвой" успішно покинув територіальні води України: РФ просто "проінформували", але Кремль продовжує неадекватні погрози

9081
Українські порти продовжують експорт зерна (ілюстративне фото marinetraffic)
Українські порти продовжують експорт зерна (ілюстративне фото marinetraffic)

У Кремлі прямо погрожують суднам з зерном, але схоже, що "собака гавкає - караван іде" у прямому сенсі

Транспортування зерна з України успішно продовжується попри те, що Кремль істерично заявив про вихід з "зернової угоди" після успішної атаки таємничих безпілотних катерів-камікадзе по корабляхЧорноморського флоту РФ у Севастополі 29 жовтня.

Онлайн сервіс відстеження судів MarineTraffic демонструє, що одразу 20 балкерів та інших цивільних суден рухається визначеним гуманітарним коридором і вже вийшли за межі територіальних вод України.

Читайте також: ​Рашисти втратили одразу чотири Ка-52, і це вони не підіймали вертольоти у повітря

Попри заяви Кремля в ООН вже повідомили, що транспортування зерна буде продовжено і РФ про це "проінформована". Більше того, одне судно зафрахтоване самою ООН за "Всесвітньою продовольчою програмою". Водночас у РФ вже зробили просто неадекватну заяву, яку зробив прессекретар Путіна Песков.

"В умовах, коли РФ говорить про неможливість гарантувати безпеку судноплавства у зазначених районах, звичайно, така угода навряд чи може бути реалізованою, вона набуває іншого характеру, набагато ризикованішого, небезпечнішого і негарантованого", - заявив Песков.

Що вкладається у поєднання цих слів, які лунають від терористичної держави, навряд містить багато варіантів. Але чи дійсно РФ наважиться блокувати, чи тим паче атакувати судна з зерном - поки залишається під питанням. Але в цій ситуації приказка про собаку та караван максимально влучна.

Читайте також: ​ЗСУ використовують цікаву зброю з мінами від Болгарії, щоб "насипати" по рашистам біля Бахмута