xcounter
#

Збройні Сили України відпрацювали знищення танків ворога за допомогою ПТРК, встановлених на баггі

4774
Боєць 93-ої бригади веде стрільбу із ПТРК, ілюстративне фото від прес-служби 93-ої бригади
Боєць 93-ої бригади веде стрільбу із ПТРК, ілюстративне фото від прес-служби 93-ої бригади

ЗСУ відпрацьовують формат мобільних протитанкових груп, які можуть атаками з флангів знищувати колони противника

Прес-служба 93-ої механізованої бригади імені Холодного Яру розповіла, що їх підрозділи стали учасниками командно-штабних навчань "Заметіль-2022" Збройних Сил України.

Одна із особливість цих навчань – бійці 93-ої бригади відпрацювали знищення танків противника за допомогою протитанкового ракетного комплексу "Стугна", встановленого на шасі баггі. Як це відбувалось – можемо побачити зокрема ось на цьому відео.

Читайте також: ОТРК "Грім-2", супутники "Січ" та Bayraktar TB2: як боротися з російським ОТРК "Искандер-М" – повторний погляд

Слід відзначити, що взагалі новацією "Заметіль-2022" стало відпрацювання ЗСУ формату дій мобільних протитанкових груп, що можуть атакувати із флангу бронетанкові колони противника.

І для такого роду дій використовувались не тільки баггі з ПТРК, але й також – тактичні групи з комплексами NLAW, що пересувались на озброєних кулеметами ДШК вантажівками.

Баггі з ПТРК 93-ої бригади, фото - прес-служба бригади

Зазвичай прийнято вважати, що мобільні протитанкові групи – це щось на кшалт "партизанського" способу ведення війни. Але Збройні Сили України такий формат намагаються "вписати" в загальну "рамку" загальновійськового бою.

Бо окрім баггі з ПТРК, "у кадрі" також фігурують і переносні ракетні комплекси на стаціонарній позиції, танки Т-64 та БМП-2, самохідні гармати "Гвоздика". І весь цей "оркестр" був заточений саме для знищення бронетанкових колон противника.

Колонна танків Т-64 підрозділів 93-ої бригади, фото - прес-служба бригади
Читайте також: Повітряні Сили відпрацювали застосування Су-27 у боях проти РФ у нічний час