xcounter
#

Завод з виробництва БПЛА Bayraktar в Україні: офіційно повідомлено про старт будівництва

3635
Завод з виробництва БПЛА Bayraktar в Україні: офіційно повідомлено про старт будівництва

Попередньо відкриття заводу з виробництва турецьких БПЛА заплановано на 2025 рік

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін в ефірі національного телемарафону повідомив про старт будівництва заводу з виробництва безпілотних літальних апаратів типу Bayraktar від турецької Baykar.

"Вже почалися будівельні роботи. Завод почав будуватися на ділі, а не тільки на меморандумах", – стверджує Камишін.

Читайте також: Baykar показав палубний Bayraktar TB3 та реальний стан завантаженості виробництва нових БПЛА (фото)

Міністр уточнив, що йдеться про будівництво заводу безпосередньо на території України, а також додав, що на ньому будуть виготовляти й інші речі, "про які поки що не можна говорити".

Нагадаємо, що наприкінці червня цього року очільник турецької компанії Baykar Халюк Байрактар розкрив низку нових деталей про будівництво заводу з виробництва БПЛА в Україні.

Зокрема тоді повідомлялося, що Baykar отримала всі необхідні ліцензії, щоб мати можливість виробляти БПЛА Bayraktar TB2 та Akinci в Україні. Також відзначалося про проведення підготовчих робіт та плани провести електроенергію на об’єкт вже у липні.

За попередніми оцінками, інвестиції в будівництво заводу становитимуть 95,5 млн доларів, водночас відкриття заводу заплановано на 2025 рік. Про те, як буде виглядати такий завод, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

У контексті співпраці України з Туреччиною також варто згадати, що раніше Камишін повідомляв про підписання меморандуму з турецьким міністерством промисловості та технологій про розвиток виробництва БПЛА в Україні.

Крім того, варто також згадати таке – у квітні цього року стало відомо, що Україна та турецький Baykar підписали угоди на експорт та імпорт озброєння, і ми детально розглядали, що це може бути, окрім Bayraktar TB2.

Читайте також: У Baykar оголосили несподівано близький рік початку серійного виробництва дрона-винищувача Kızılelma