xcounter
#

Baykar показав палубний Bayraktar TB3 та реальний стан завантаженості виробництва нових БПЛА (фото)

5140
Bayraktar TB3 (всі фото: Baykar)
Bayraktar TB3 (всі фото: Baykar)

Дрони Bayraktar TB3, які у порівнянні з TB2 мають значно ширші ударні можливості, разом із реактивними дронами-винищувачами Kızılelma мають сформувати авіакрило універсального десантного корабля Anadolu

Турецька компанія Baykar показала перший зразок розвідувально-ударного БПЛА Bayraktar TB3 палубного базування, який має здійснити свій перший політ вже найближчим часом.

Саме цей дрон має увійти в авіакрило універсального десантного корабля Anadolu, який фактично стане першим авіаносцем для дронів - TB3 та Kızılelma. І саме БПЛА візьмуть на себе задачі не тільки ведення розвідки, але й ураження противника, а також протиповітряної оборони. Нагадаємо, що реактивний Kızılelma вже почав активні льотні випробування з 3 грудня 2022 року.

Читайте також: Міноборони Великої Британії показало детальне відео, як українські танкісти опанували Challenger 2
Bayraktar TB3
Bayraktar TB3

Новий Bayraktar TB3, який для економії місця на кораблі має складні крила, хоча й доволі схожий на Bayraktar TB2, але відрізняється значно ширшими можливості та має більші габарити - розмах крила 14 метрів проти 12, довжина 8,35 проти 6,5 метра.

Anadolu
Anadolu з Bayraktar TB3 та Kızılelma

Максимальна злітна вага складає 1450 кг при вантажопідйомності у 280 кг, що більше на 750 кг та 130 кг, відповідно. Також використано й інший двигун замість 100-сильного Rotax 912 - PD170 від турецької TEI з потужністю 172 к.с.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Bayraktar TB3 має кращі ударні можливості за рахунок шести вузлів підвіски (замість чотирьох), а до номенклатури озброєння увійдуть протитанкові ракети L-UMTAS та плануючі бомби Bozok.

Водночас увагу слід приділити й ще одному фото з Bayraktar TB3, на якому видно реальну завантаженість підприємства виробництвом Bayraktar TB2. Одразу два десятки БПЛА знаходяться на різних стадіях виробництва, що пов'язано з високою кількістю замовлених дронів, зокрема й Україною.

Bayraktar TB3
Читайте також: Рашисти хотіли створити ударний дрон Ту-300 на базі "Стрижа", але він у "в серію" так і не пішов