xcounter
#

Безпілотний винищувач Kızılelma від Baykar вперше відірвався від землі (відео)

6062
Безпілотний винищувач Kızılelma від Baykar вперше відірвався від землі (відео)

Схоже, що Baykar випереджає строки розробки Kızılelma, дрон вже проситься у повітря

Компанія Baykar успішно провела напевно вже останній тест своєї нової розробки, безпілотного винищувача Kızılelma, перед першим повноцінним польотом. Новий БПЛА вперше відірвався від землі та формально провів у повітрі близько 6 секунд, що є тестом на шляху до першого польоту. При цьому перші пробіжки по смузі машина почала робити лише 20 листопада.

Читайте також: Чи захистять Patriot у Польщі небо України та скільки їх потрібно, якщо вони будуть розміщені в Україні

Відео з випробуванням БПЛА оприлюднив Сельчук Байрактар (Selçuk Bayraktar), технічний директор Baykar, який зазначив, що відрив від смуги пройшов під час тестування шасі та зазначив що Kızılelma вже проситься у повітря. А перший політ можливо буде здійснений вже скоро. Зазначимо, що за планом перший політ БПЛА був запланований на 2023 рік, але схоже, що Baykar випереджає графік роботи.

Нагадаємо, що у Kızılelma встановлений турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ від української компанії "Мотор Січ". Можливості дрона: максимальна швидкість до 800 км/год, максимальна тривалість польоту 5 годин, стеля - 12 км.

Бойове навантаження становить 1 тонну, яке може складатися з повноцінного авіаційного озброєння. Головна особливість Kızılelma - здатність вести повітряний бій, для чого він має використовувати ракети "повітря-повітря".

Читайте також: Безпілотник Akinci отримав особливі бомби, що можуть "дістати" противника на 30 кілометрів
ТЕГИ БПЛА