xcounter
#

Захистити морські кордони України від РФ: НВК "Клівер" представила дослідний зразок СЕОС "Джура Оптикум"

6593
Станція електронно-оптичного спостереження "Джура Оптикум"
Станція електронно-оптичного спостереження "Джура Оптикум"

Українська приватна компанія ТОВ "Науково-виробнича корпорація "Клівер" на виставці "Зброя та Безпека-2021" представила дослідний зразок своєї станції електронно-оптичного спостереження "Джура Оптикум", призначений для встановлення на автомобіль підвищеної прохідності

Ця оптико-електронна станція дальньої дії призначена для відстеження високошвидкісних повітряних, а також наземних та надводних цілей.

Як стверджують розробники, спочатку ця станція була розроблена для відстежування траєкторії ракет під час розробки ракетних систем – наразі ж у компанії її пропонують як для відстежування траєкторії, так і як пасивну систему наведення для ракетних систем.

Читайте також: Як Україна буде контролювати Чорне море: світовий досвід та власні технології
СЕОС
СЕОС "Джура Оптикум" на виставці "Зброя та Безпека-2021"
Для цього станція має точну систему стабілізації, яка дозволяє відстежувати та наводитися на цілі з точністю до 5 секунд в реальному режимі часу.

За умови нормальних погодних умов та великої висоти повітряної цілі максимальна дальність станції становить 200 км. Водночас на відстані у 100 км станція може виявляти такі невеликі цілі, як БПЛА.

СЕОС
Тактико-технічні характеристики станції "Джура Оптикум"

Вага платформи – близько 800 кг. Це йдеться про систему, представлену на виставці "Зброя та Безпека", яка призначена для встановлення на шасі автомобіля типу "КрАЗ". Для корабельної та авіаційної платформ потрібні інші системи – у компанії зазначають, що працюють над такими варіантами та можуть представити їх за бажанням замовника.

СЕОС
СЕОС "Джура Оптикум" може бути встановлена на різні платформи

Як зазначають в НВК "Клівер", експортна версія цієї системи успішно продається закордонним продавцям, натомість наразі вирішується питання з виробництвом цього виробу в Україні та прийняття СЕОС "Джура Оптикум" на озброєння.

Читайте також: Модернізація катерів Island, побудова корветів Ada та британських ракетних катерів: розмова з Вадимом Борисовим, очільником ДПЦК