xcounter
#

"Водневі" дрони завоюють небо та землю: ВПС Республіки Корея озброять новітніми БпЛА

Безпілотні літальні апарати з водневими енергетичними елементами стають все більш популярними
Безпілотні літальні апарати з водневими енергетичними елементами стають все більш популярними
2762

У понеділок 17 травня у Південній Корєї укладено угоду про придбання безпілотників, що працюють на водні. Це зроблено в інтересах ВПС цієї країни.

Адміністрація програми оборонних закупівель Південної Кореї (DAPA) розмістила замовлення на безпілотні літальні апарати з водневими енергетичними елементами виробництва Doosan Mobility Innovation Inc.

Контракт вартістю 831 мільйон вон (737 000 доларів) був укладений в рамках урядового "швидкого процесу придбання". Його метою є швидке надання військовим конкурентоспроможних зразків озброєння та техніки, що розроблені у приватному секторі, для максимального використання інноваційних технологій та кращого реагування на мінливі обставини безпеки.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна

Безпілотники надійдуть у ВПС збройних сил Південної Кореї до листопада цього року. Безпілотники будуть доставлені військовим після шести місяців виробництва та інспекції, повідомляє Адміністрація програми оборонних закупівель.

На цьому знімку, наданому Адміністрацією програми оборонних закупівель 17 травня 2021 року, показано безпілотник, що працює на водні, над морською акваторією .

Офіційні особи повідомили агентству Ренхап, що безпілотні літальні апарати на водневих паливних елементах мають більший час польоту у порівнянні з БпЛА на електричних батареях, оснащені малошумними і низьковібраційними технологіями, що дозволяє військовим проводити операції спостереження з меншим ризиком виявлення противником.

"Ми очікуємо, що цей проект стане відправною точкою для створення інфраструктури, пов'язаної з воднем, і енергії, яка буде використовуватися в якості джерела енергії для різних інших систем озброєння, таких як великогабаритні безпілотники і бронетехніка", сказав чиновник.

Довідково:

Роботизовані технічні комплекси, що функціонують від паливних елементів на основі водню, мають поліпшені характеристики експлуатації, включаючи тривалий час роботи. Час експлуатації безпілотника з розмірами і вагою, що не відрізняються від пристроїв на літій-іонних акумуляторах, підвищується в п'ять разів. Відзначимо, що більшість наявних на ринку дронів з застосуванням звичних Li-ion батарей здатні проводити у повітрі не більше 2 годин.

Водень у сучасному світі часто розглядається в якості альтернативного джерела енергії. Цій технології приписується велике майбутнє. Провідні промислові підприємства поступово розробляють план переходу на неї.

На відео нижче - сюжет з російської служби BBC на тему про те, яка саме працює енергетична установка БпЛА на водні. Сюжет ще 2019 року - про те, як британська компанія Intelligent Energy розробила водневу енергетичну установку для безпілотних літальних апаратів, що збільшує польотний час в порівнянні звичайними акумуляторами.

Читайте також: Розробники БПЛА PD-2 тестують нову систему управління "тактично-стратегічної" дальності (фото)