xcounter
#

Ворог збільшив виробництво ракет до 130 одиниць на місяць

5405
Пуск Р-500 з ОТРК "Искандер"
Пуск Р-500 з ОТРК "Искандер"

Попри дійсне збільшення обсягів виробництва крилатих та балістичних ракет, а також Х-47 "Кинжал" та інших, воно далеке від декларацій Кремля про кратне пришвидшення випуску

РФ продовжує масштабувати виробництво далекобійного озброєння до 130 одиниць на місяць. Про це повідомив заступник начальника ГУР МО України генерал-майор Вадим Скібіцький.

Російський план на лютий 2024 року стосується виробництва усіх далекобійних ракет, як крилатих типу "Калибр" та Х-101, балістичних та крилатих для ОТРК "Искандер", а також високошвидкісні типу Х-32 та "Кинжал".

Читайте також: У РФ визнали, що відстають на 20 років й не мають навіть концепції винищувача шостого покоління
ОТРК Искандер
ОТРК "Искандер"

"Росіяни намагаються ці плани виконати, навіть якщо є обмеження по комплектуючим за рахунок введення санкцій. Наприклад, ми знаємо, що в РФ створений центр, який займається зараз питаннями заміщення іноземних комплектуючих, особливо електронної бази, на комплектуючі російського виробництва", - зазначив Вадим Скібіцький у розлогому інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Водночас заміна комплектуючих на інші призвела до зменшення якості й ракети вже не відповідають заявленим характеристикам.

Також був озвучене пояснення, чому ворог майже не використовує крилаті ракети морського базування "Калибр", як зазначили у ГУР МО, наразі РФ поновлює стратегічний запас цих ракет, які є основними для усього їхнього флоту, який був вичерпаний через їх активне застосування. А загалом через ефективність української системи ППО ворог вже не сильно покладається на крилаті ракети.

Пуск Калибр
Пуск крилатої ракети "Калибр"

Водночас маємо зазначити, що план на лютий 2024 року на виробництво 130 ракет означає те, що РФ продовжує масштабувати їх виробництво. Зокрема у серпні 2023 року Вадим Скібіцький повідомив, що на цей місяць ворог планує досягти показника у 118 одиниць ракетного далекобійного озброєння, з яких 72 крилатих різних типів, 30 балістичних для "Искандер" та 16 високошвидкісних включно з 6 Х-47 "Кинжал".

Й таким чином, у РФ дійсно продовжується нарощування виробництво далекобійних ракет, але воно відбувається не настільки стрімкими темпами ніж декларує Кремль.

Читайте також: Москва поспішає із наступом: все більше застарілої техніки застосовується в боях на фронті