xcounter
#

Волонтери збиратимуть на танк для ЗСУ, "подарунок Путіну" купуватимуть в Чехії

2500
Танки T-72M4CZ чеської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Танки T-72M4CZ чеської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як виявилось, на танк потрібно "усього" 1,2 мільйони євро та згода урядів обох країн

З травня 2022 року в Чехії функціонує волонтерська ініціатива "Подарунок Путіну", мета якої – збір коштів на купівлю обладнання Збройним Силам України в чеських виробників. За 4 місяці роботи ця ініціатива назбирала 7 мільйонів євро, і тепер чехи хочуть провести нову акцію – назбирати 1,22 мільйони євро на купівлю танка Т-72М для ЗСУ. Про це пише польський портал Defence24.

Своє "добро" на таку акцію Міноборони України та Міноборони Чехії уже дали. Т-72 для ЗСУ на гроші чеських волонтерів куплять саме із запасів армії Чехії. Сума в 1,22 млн євро покриє не тільки вартість самої бойової машини, але й її доставку на територію нашої країни.

Читайте також: Німецькі танки "тиснуть на гальма": ігнорується навіть угода на 1,5 млрд євро
Т-72 Збройних Сил України, отримані від Польщі та Чехії, фото - Генштаб ЗСУ

Коли ЗСУ мають отримати танк, придбаний на гроші чеських волонтерів – поки невідомо. Але відзначається, що тимчасовий повірений у справах України у Чеській Республіці Віталій Усатий постійно наголошує, що українській армії потрібна важка бронетехніка, щоб остаточно вибити рашистів з нашої землі.

Як раніше розповідав Defense Express, до цього моменту Чехія уже передала Україні 72 танки, або ж 240% від бронетанкового парку свого війська.

Танки T-72M4CZ чеської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ визнала, що не здатна відремонтувати свої "тисячі танків" на базах зберігання