xcounter
#

Віце-прем’єр-міністр Уруський відвідав низку оборонних підприємств на півдні України: які і навіщо

1464
Олег Уруський відвідав ДП "Зоря"-"Машпроект"
Олег Уруський відвідав ДП "Зоря"-"Машпроект"

Олег Уруський ознайомився зі станом справ на окремих оборонних підприємствах Одещини та Миколаївщини

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський 8-9 жовтня 2020 року відвідав низку підприємств оборонної галузі Одеській та Миколаївській областях.

Так, під час перебування на Миколаївщині Олег Уруський здійснив візит на ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект", одне з небагатьох у світі підприємство, яке виробляє потужні газотурбінні силові установки та двигуни, що використовуються на бойових кораблях, у газотранспортній галузі та енергетиці. Продукція підприємства відома далеко за межами країни.

Читайте також: Bayraktar виготовлятимуть в Україні: Анкара та Київ ведуть переговори

Віце-прем’єр-міністр ознайомився з основними зразками продукції "Зоря"-"Машпроект", ходом виробничого процесу та існуючими технологічними можливостями.

"Україна має в арсеналі промислових об’єктів унікальне підприємство, яке здатне при належній увазі та підтримці з боку держави не лише значно наростити власні можливості у газотурбобудуванні та виробництві силових установок і двигунів як для споживачів в Україні, так і закордоном" – наголосив Олег Уруський під час відвідування ДП "НВКГ "Зоря"-"Машпроект".

На Одещині Віце-прем’єр-міністр ознайомився із потужностями ДП "Одеський авіаційний завод", зі складу ДК "Укроборонпром", де йому було презентовано план подальшого розвитку підприємства.

Даний завод володіє необхідним потенціалом для проведення ремонту та модернізації літаків, авіаційних двигунів та агрегатів, а також здійснення підготовки як льотного, так і інженерно-технічного складу в інтересах внутрішніх та іноземних споживачів. Однак існує потреба у завантаженості заводу замовленнями як з боку українських, так і іноземних замовників.

Також на Одещині Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України відвідав компанію "Телекарт Прилад", де було продемонстровано низку власних розробок, в тому числі пункти управління, елементи автоматизованої системи управління військами, засоби зв’язку, а також окремі складові екіпірування "солдата майбутнього".

Під час перебування в Одеській області віце-прем’єр-міністру України була презентована продукція компанії Elbit Systems. Представники одного з найбільших приватних оборонних концернів Ізраїлю продемонстрували можливості підприємства та шляхи розвитку співпраці з українськими виробниками та споживачами.

Не слід виключати, що відвідування Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України даних підприємств на півдні України має на меті оцінку наявних виробничих можливостей з метою опрацювання шляхів подальшої співпраці з іноземними партнерами.

Так, відомо, що розглядається питання розгортання виробництва турецьких безпілотників в Україні. Крім того, давно говориться про організацію тісної співпраці між українськими та іноземними виробниками систем управління, засобів зв’язку та комунікації. Також, відомо, що турецька сторона зацікавлена у поглибленні взаємодії з українським виробником силових установок і двигунів для кораблів.

Читайте також: Перший розвідувальний корабель Туреччини вийшов на ходові випробування