xcounter
#

Високоточний артилерійський вогонь на 70 км: у США тестують, як з цим впорається LR-PGK

7502
Extended Range Cannon Artillery (ERCA), фото ілюстративне
Extended Range Cannon Artillery (ERCA), фото ілюстративне

У США готують свої САУ до ефективного знищення цілей на нових дальностях

Американська компанія BAE Systems провела успішні випробування свого блоку LR-PGK, який перетворює 155-мм артилерійські снаряди на високоточну зброю. Про це повідомляє пресслужба компанії.

BAE Systems тестувала свої комплекти LR-PGK на випробувальному полігоні Юма, причому у випробуваннях була задіяна новітня американська САУ підвищеної дальності ERCA (Extended Range Cannon Artillery).

Читайте також: Неймовірне з сюрпризами: нова далекобійна гармата армії США таки влучила у ціль на відстані у 70 км
LR-PGK
LR-PGK

Мета випробувань – перевірити живучість конструкції LR-PGK в екстримальних умовах стрільби. Відзначається, що під час випробувань LR-PGK "продемонстрував свою здатність допомогти армії США вести точний вогонь на відстані до 70 км і виконувати задачі з меншою кількістю пострілів".

Комплект наведення LR-PGK поєднує в собі удосконалену навігацію на основі GPS з інноваційним блоком наведення зі стабілізацією й антенною решіткою – ця інтегрована технологія забезпечує розширені можливості коригування під час польоту.

Загалом задача LR-PGK – надати гаубиці можливість влучно вражати цілі на великих відстанях і, таким чином, допомогти у розв’язанні питанні нестачі артилерійських боєприпасів завдяки високій точності.

Як відзначає виробник, комплект LR-PGK сумісний з існуючими та майбутніми артилерійськими снарядами та платформами, зокрема з такими стандартними снарядами, як M795, M1128, XM1113 і M549A1, а також самохідними артустановками M109A6/A7, новою САУ підвищеної дальності ERCA, а також легкими буксированими гаубицями M777A2.

Читайте також: Ловити танки пострілами з буксированої гаубиці на 70 км: новий 155-мм снаряд Ramjet пройшов чергові випробування