xcounter
#

​Вірменія проведе глобальні військові навчання вперше з війни за Нагірний Карабах

Навчання заплановано провести з 16 по 20 березня
Навчання заплановано провести з 16 по 20 березня
1738

У навчаннях вірменської армії візьмуть участь 7,5 тисяч військових

Міністерство оборони Вірменії оголосило про проведення масштабних навчань, які охоплять всі складові збройних сил.

У них візьмуть участь 7,5 тисяч військових, 200 одиниць артилерії, включно із ракетними комплексами, 90 одиниць засобів протиповітряної оборони, танки та авіація та спецпідрозділи.

Читайте також: ​В РФ не відмовилися від агресії проти України – розвідка Естонії

Строки проведення військових навчань з 16 по 20 березня. За цей період має бути перевірена боєготовність військ та їх оперативне керування в сучасних умовах війни, а також вдосконалені бойові навички.

Ці навчання стануть першими після завершення війни за Нагірний Карабах, результаті якої у Вірменії вже називають "несправедливим". Принаймні саме таку заяву зробив колишній президент Вірменії Роберт Кочарян, який має тісний фінансовий зв’язок з РФ та планує повернутися у політику.

Загалом у Вірменії доволі напружена внутрішня ситуація, яка пов’язана із політичною кризою, можливими перевиборами, а також звільненням начальника генерального штабу.

Приводом кадрових змін стала заява прем’єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна щодо надійності російського ОТРК "Искандер" на рівні 10%. Щоправда, згодом вірменський прем’єр-міністр заявив, що йому "невірно доповіли".

Читайте також: ​США працює над зброєю для швидкого знищення навали російських танків - і це не ядерна бомба