xcounter
#

Військові аташе країн НАТО ознайомились із автоматизованою системою управління військами

1769
АСУ, що охоплюватиме і тактичний, і стратегічний рівень управління, вкрай потрібна військам територіальної оборони України
АСУ, що охоплюватиме і тактичний, і стратегічний рівень управління, вкрай потрібна військам територіальної оборони України

Прийняття такої системи на озброєння вітчизняних збройних сил очікується протягом наступних півроку

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України провело дводенну конференцію, присвячену питанням розвитку військ територіальної оборони в нашій країні. Її учасниками були зокрема 16 військових аташе з країн НАТО та країн-партнерів.

Читайте також: "Дзвін-АС", "Нептун", боєприпаси та Bayraktar TB2: як проходить переозброєння української армії
Учасники дводенної конференції по темі розвитку територіальної оборони в Україні/Фото: прес-служба Командування Сухопутних військ ЗС України

Основною метою конференції був обмін досвідом щодо удосконалення системи територіальної оборони, вироблення спільних підходів до підвищення її ефективності.

Під час заходу учасників ознайомили із завданнями, структурою та організацією роботи Центру оперативного управління Командування територіальної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України та його рухомим модулем.

.

Презентація однієї із систем зв'язку, що використовують українські підрозділи територіальної оборони/Фото: прес-служба Командування Сухопутних військ ЗС України

Водночас, учасники заходу - військові аташе країн НАТО та партнерів мали нагоду ознайомитись із принципами роботи автоматизованої системи управління військами "Дзвін"

Про принципи роботи цієї системи розповів Юрій Пастухов, директор компанії "Еверест": "На передовій розвідка визначила противника, вона вносить дані в систему, і буквально через хвилину ці дані мають уже всі пункти управління, і це прискорює роботу штабів по відбиттю атаки противника".

Прийняти таку систему автоматизованого управління мають інтерес, зокрема, війська територіальної оборони України.

"Військам та органам управління потрібна автоматизована система управління, від стратегічного до тактичного рівня, і при цьому – якнайшвидше", - наголосив генерал-майор Анатолій Баргилевич, командувач сил територіальної оборони Сухопутних військ України.

Зовнішній вигляд модулю управління бригадою територіальної оборони

Водночас, як наголосив Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, метою заходу було поглиблення оборонної співпраці з нашими країнами-партнерами.

"Цей захід також є унікальною можливістю поглиблення нашої взаємодії з нашими партнерами, всі наші заходи проводяться з метою підвищення нашої обороноздатності", - наголосив Олександр Сирський.

Очікується, що автоматизована система управління військами буде прийнята на озброєння вітчизняних збройних сил протягом наступних півроку.

Як раніше повідомляв Defence Express, у 2020 році в Сухопутних військах ЗСУ було проведено 52 заходи з підготовки підрозділів територіальної оборони (ТрО), до яких залучалось близько 7000 військовослужбовців ТрО. В ході цих заходів було частково відмобілізовано 11 бригад ТрО.

Одну бригаду було відмобілізовано повністю і вона показала здатність до виконання завдань за призначенням.

При цьому, в січні 2021 року відбулась перша презентація систем управління тактичного рівня для підрозділів військ територіальної оборони.

Пристрій із комплекту управління діями окремої групи в складі підрозділу ТРО
Читайте також: Розробники системи "Дзвін-АС" звернулись до Президента: просять не допустити зриву програми