xcounter
#

Виявилось, що Кримський міст пошкоджено значно сильніше, ніж можливо було навіть передбачити

14191
Кримський міст, знімок супутника Maxar
Кримський міст, знімок супутника Maxar

На відновлення повної пропускної спроможності Кримського моста піде майже один рік

Кримський міст, на який 8 жовтня завітала масштабна "бавовна", будуть ремонтувати аж до вересня 2023 року, при цьому роботи торкнуться всіх транспортних складових моста - двох автомобільних та залізничної частини. І цей строк вже більше, ніж було спочатку визначено на рівні 1 липня на наступний тиждень після того, як міст "втомився".

Про це під час доповіді Путіну повідомив віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін (Хуснуллин). За його словами, заміні підлягають прольоти автомобільних мостів в обох напрямах. При цьому встановлення прольотів на зруйнованій частині моста має за обіцянками відбутися вже до 10 листопада, після цього до 5 грудня має бути дозволений рух однією смугою, а до 20 грудня по двох смугах.

Читайте також: У РФ завершилися іранські дрони-камікадзе Shahed-136, але це лише пауза
кримський міст

Після цього почнуть розбирати прольоти на тій автомобільній частині, яка візуальна здавалась неушкодженою. Її демонтаж та ремонт має бути завершений до 30 березня 2023 року. А до 1 липня має бути завершено відновлення всієї супутньої інфраструктури.

Але найдовші за строками роботи будуть йти на залізничній частині Кримського моста, які планується вести до вересня 2023 року, хоча й обіцяють прискорити.

Таким чином планова автомобільна пропускна спроможність Кримського моста навіть за планом не буде відновлена до кінця першого кварталу 2023 року. А ремонт залізничної частини може заблокувати проходження потягів на доволі значний час.

Але попри "нарізані" строки, у РФ всі ці плани традиційно й доволі активно "зміщуються управо". Тим паче, що проведення ремонтних робіт напряму пов'язано із погодними умовами та штормами, які взимку у Керченській протоці - регулярне явище.

Читайте також: Командувача Центральним військовим округом РФ Лапіна все ж так замінили після "атаки" Кадирова
ТЕГИ Війна