xcounter
#

Кримський міст настільки "втомився", що лагодити його будуть до 1 липня 2023 року

3028
Кримський міст тепер виглядає так
Кримський міст тепер виглядає так

Ремонтувати Кримський міст збирається компанія зі штатом у 33 особи, але найцікавіше випробування для споруди ще попереду

"Бавовна", яка трапилась на Кримському мосту 8 жовтня у результаті якої було знищено три польоти автомобільної частини моста у бік РФ, пошкоджено автомобільний напрям у бік анексованого півострова та залізничну частину, виявилась дійсно масштабною.

Відповідно до розпорядження уряду РФ строки на виконання робіт з відновлення моста визначені на рівні до 1 липня 2023 року. Виконувати їх буде "Нижнеангарсктрансстрой". Відповідно до російського реєстру юридичних осіб річний прибуток цієї московської компанії становить 13,5 тисяч доларів, а штатна чисельність осіб - 33 працівники.

Читайте також: Танк T-72Б3, на якому окупанти приїхали "брати Київ", вже понад шість місяців б’є армію РФ у руках ЗСУ

При цьому вибір компанії зроблено фактично в обхід тендерних процедур, а саме, як у "єдиного постачальника". Водночас ця компанія може наймати субпідрядників, але сама має виконати від 50% всіх робіт та послуг.

Залишаємо цей виключно російський "схематоз" за дужками, але певну увагу слід приділити складності самого відновлення моста. Реальної інформації відносно пошкодження другої автомобільної та залізничної частини поки немає.

Кримський міст
Кримський міст з супутника Maxar

Відомо, що автомобільний вантажний транспорт зараз пускають через паром, через що станом на 13 жовтня вже зібралось у черзі на паром понад 900 фур. Час очікування на переправу складає 3-4 дні, бо єдиний паром може перевозити лише 90 вантажних машин. А це вже говорить про значне обмеження експлуатаційних характеристик. Відносно залізничного сполучення, за офіційною заявою його відновили, але на нього також цілком можуть бути також накладені обмеження.

Але найцікавішим буде період штормів та холодів з багаторазовим переходом через 0 градусів, що може стати доволі важким випробуванням для пошкоджених конструкцій. Тобто цілком ймовірно, що найголовніші випробування у Кримського моста ще попереду.

Читайте також: ЗРК Improved Hawk Phase III від Іспанії для України: які його можливості та характеристики
ТЕГИ Війна