xcounter
#

Верховна Рада ухвалила закон про харчування військових

44
Верховна Рада ухвалила закон про харчування військових

Верховна Рада на другому позачерговому пленарному засіданні 30 березня ц.р. ухвалила законопроект № 3254 "Про внесення змін до закону про державний бюджет на 2020 рік щодо забезпечення безперервного харчування для військовослужбовців"

За ухвалення змін до державного бюджету на 2020 рік, які дозволять забезпечити безперебійне харчування військовослужбовців ЗСУ та МВС, на другому позачерговому засіданні 30 березня проголосували 302 народні депутати

Зокрема, Міністерство оборони та МВС отримали можливість продовжити у 2020 році дії договорів, укладених у 2019 році із суб’єктами господарювання.

Читайте також: Як виробники зруйнували міф про неможливість створення артстволів в Україні

Як зазначалося в пояснювальній записці до законопроєкту, існував реальний ризик зриву забезпечення харчуванням особового складу Збройних сил України та інших складових сил безпеки та оборони у зв’язку з виникненням непередбачуваних обставин. Зокрема, йдеться про відмову ТОВ "ПОНТЕМ.УА", яке свого часу виграло тендер, надавати послуги з харчування в регіонах України у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Як повідомлялось раніше, перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час направлення урядом до ВР згаданого законопроекту заявив, що у разі неухвалення змін до держбюджету 252 військові частини могли залишитись без харчування.

Із початку березня 2020 року всі бойові частини Збройних сил України перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів. "В оновленому меню тепер більше ніж 400 найменувань продуктів, із яких можна скласти щоденний раціон військових / Фото: Геннадій Карпюк

У Міноборони запевняють, що Збройні сили України планово переходять на нову якісну систему харчування за каталогом продуктів, і ні про які повернення до старих «схем» не може бути мови. З 1 березня усі без винятку бойові військові частини Збройних сил України харчуються за каталогом продуктів. Мова йде про понад 30 частин, що перейшли на каталог в 2020 році, та близько 70 частин, що вже харчувались за каталогом раніше. Разом це близько 70% тих військовослужбовців, що мають право на безоплатне харчування.

Читайте також: Міноборони замовило ремонт сотень одиниць бронетехніки ЗСУ виїзними бригадами майже на 11 млн гривень