xcounter
#

Велика Британія провела надмасштабне тренування з повітряного бою на Eurofighter та F-35 з практичними пусками півсотні ракет (відео)

5665
Eurofighter RAF
Eurofighter RAF

Для деяких пілотів це став взагалі перший реальний запуск ракет ASRAAM

Королівські повітряні сили Великої Британії, RAF, завершили 10-денні навчання пілотів винищувальної авіації у яких брали участь вісім ескадрилей Eurofighter та F-35B. Їх головною особливістю стало наймасштабніше практичне відпрацювання пусків ракет "повітря-повітря". Тобто реальні дії в умовах повітряного бою.

Загалом було здійснено 53 запуски ракет ASRAAM по дронам-мішеням Banshee, що є рекордним показником подібних навчань за всю історію, про що повідомило командування RAF.

Читайте також: Ядерні навчання РФ "Гром-2022": коли у Кремлі можуть лише сподіватися, що ракети та боєголовки не проржавіли остаточно

Зазвичай, враховуючи вартість ракети ASRAAM, орієнтовно, у 225 тисяч доларів, подібні пуски відбуваються на тренажерах, або здійснюються так звані "електроні" пуски, коли на літаку симулюються всі аспекти бойового використання без самого запуску.

Таким чином за 10 днів пілоти RAF "випустили" близько 12 млн доларів, а до загальної вартості навчань ще варто додати ціну за дрони-мішені та експлуатаційні витрати. Цікаво, що для деяких пілотів ці пуски стали першим епізодом реального використання ASRAAM.

ASRAAM
Ракети ASRAAM

Зазначимо, що ракета ASRAAM належить до ракет ближнього бою та має дальність знищення цілі до 25 км. Ракета оснащена інфрачервоною головкою самонаведення та має 10-кг бойову частину.

Читайте також: ​Збираємо для 5-го окремого штурмового полку