xcounter
#

В ЗСУ замінять радянські "планшетки" на нові адміністративні сумки (фото)

12185
Нова адміністративна сумка ЗСУ / Фото: АрміяInform
Нова адміністративна сумка ЗСУ / Фото: АрміяInform

Нова вітчизняна адмінсумка адаптована під сучасні потреби та доречна як у штабних коридорах, так і в польових умовах

Застарілі радянські польові сумки (так звані "планшетки") незабаром зникнуть з обігу ц будуть замінені новими адміністративними сумками, котрі мають не лише сучасний вигляд, а й зручний функціонал.

Основою сумки для українських військових обрана зносостійка поліамідна тканина з камуфляжним малюнком ММ-14.

Читайте також: З 2021 року ЗСУ почнуть закупати нові бронежилети, створені за стандартами НАТО (відео)
ЗСУ

Військовий аксесуар має кілька відділень для блокнота, планшета чи паперів та додаткову кишеню для розміщення ноутбука, а її розміри дозволяють перенесення військових документів у стандартному форматі А4 у будь-якому відділенні без перегинань та скручувань.

ЗСУ

Кришка-клапан, що закривається за допомогою двох фіксаторів типу "фастекс", надійно захищає основне відділення сумки та має з внутрішнього боку прозору кишеню для мапи, а ззовні додаткову кишеню на застібці-блискавці.

ЗСУ

Також нова військова сумка, розроблена Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, має регульовану плечову лямку, яку в разі потреби можна заховати в додаткові бокові кишені.

ЗСУ

Відзначається, що першими користувачами військового аксесуару стануть курсанти Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ".

ЗСУ
ЗСУ
Читайте також: Військові науковці ЗСУ у 2020 році провели 56 випробувань дослідних зразків техніки