xcounter
#

З 2021 року ЗСУ почнуть закупати нові бронежилети, створені за стандартами НАТО (відео)

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform
25480

Новий загальновійськовий бронежилет за технологіями Альянсу розроблявся з 2019 року

В Управлінні розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України представили новий загальновійськовий бронежилет, що забезпечує рівень захисту четвертого (базовий рівень) та шостого класу (посилений рівень) за ДСТУ 8782.

"Перші випробування відбулись у 2019 році. Торік випробування завершилися. У вимогах до бронежилета було визначено, щоб він відповідав 4-му та 6-му класам захисту. Модель, що розроблена, це передбачає за рахунок заміни жорстких бронежилетів. Відповідно до потреб ми вставляємо ту плиту, яка нам потрібна", − повідомив начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України підполковник Віталій Рябов.

Читайте також: Командувач ВМСУ: "Через декілька місяців буде закладений корвет" (відео)
бронежилет
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

За його словами, новий бронезахист відповідає трьом новим українським стандартам та трьом стандартам НАТО. У технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів й використовується для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета стандарт армії США.

бронежилет
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

"За цією документацією вже у 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Це − загальновійськовий бронежилет, призначений для виконання повсякденних бойових завдань. Його основний споживач − Сухопутні війська. Для виконання завдань спецпризначенцями або десантниками у 2021 році ми розробимо полегшену модель", − відзначив Міністр оборони України Андрій Таран.

бронежилет
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

Вага нового бронежилету без додаткових захисних елементів складає 13,3 кг, із керамічними плитами до 11 кг. Загальна вага базової комплектації бронежилета з металевими жорсткими бронеелементами типорозміру M (50–54) становитиме 13,5 кг, повна комплектація – 17,5 кг.

Окремо відзначається, що новий бронезахист має систему швидкого скидання.

бронежилет
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

"Це зроблено для зручності – наприклад, нам потрібно швидко дістатись до пораненого, або щоб самому швидко скинути бронежилет. Також у бронежилеті є система зменшення навантаження на спину, коли вага розподіляється не лише на плечі військового, а й на пояс − усе побудовано за принципом наплічника", − розповів Віталій Рябов.

бронежилет
Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

Також нові бронежилети зберігають балістичні властивості після замочування (на 1 годину за ДСТУ та на 24 години в морській воді), а чохли в них виготовляються з вогнетривких матеріалів.

Читайте також: Модернізації Т-64, вільне бомбометання БПЛА "Охотник" та Т-80БВМ, що не влучає у цілі: події тижня від Defense Express