xcounter
#

В Азербайджані готуються до проведення ADEX 2024 та Securex Caspian, Україна братиме участь

5265
Міжнародна Азербайджанська виставка оборонної промисловості ADEX / Фото: adex.az
Міжнародна Азербайджанська виставка оборонної промисловості ADEX / Фото: adex.az

Ювілейна 5-та Азербайджанська Міжнародна виставка озброєнь ADEX, а також Міжнародна виставка засобів безпеки, охорони та рятувального обладнання Securex Caspian пройдуть одночасно наприкінці вересня в Баку

В Азербайджані у вересні цього року проходитиме виставка ADEX-2024. Це найбільший захід, що присвячений оборонній промисловості в цьому регіоні. Ювілейна 5-та Міжнародна оборонна виставка ADEX проходитиме з 24 по 26 вересня. Паралельно з ADEX відбудеться 14-та Міжнародна виставка засобів безпеки, охорони та рятувального обладнання Securex Caspian. Виставки проходитимуть в Експоцентрі в Баку.

Виставка ADEX проводиться за ініціативи та організаційної підтримки міністерства оборонної промисловості та за підтримки міністерства оборони Азербайджанської Республіки. Організатором виставки виступає компанія Caspian Event Organisers (CEO), що займається організацією різноманітних міжнародних, конференцій та конгресів в Азербайджані.

Читайте також: Rheinmetall побудує в Україні завод боєприпасів "під ключ": оголошено строки та вартість
ADEX 2024, Defense Express
На ADEX 2024 планується показ величезної кількості військової техніки та технологій. Традиційно у заході бере участь Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв, що підкреслює значущість виставки як на національному, так і на міжнародному рівнях / Фото: adex.az

ADEX є важливою подією в галузі оборонної промисловості та безпеки не тільки для Азербайджану, але й для всього регіону. У виставці зазвичай беруть участь високопосадовці з різних країн. Традиційно виставки ADEX та Securex Caspian відвідує Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв. Цей факт підкреслює важливість заходів як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Defense Express
ADEX є важливою подією в галузі оборонної промисловості та безпеки для всього регіону / Фото: adex.az

Як вважають в Азербайджані, Міжнародна виставка озброєнь ADEX демонструє потужність оборонно-промислового комплексу Азербайджану та світових компаній і створює умови для конструктивного спілкування, обміну досвідом та налагодження ефективних зв'язків між місцевими та іноземними фахівцями у військово-технічній галузі. Відвідувачі цього заходу матимуть можливість ознайомитися з інноваціями оборонного комплексу, представленими компаніями різних країн, а також із закупівельним потенціалом силових структур Азербайджану.

ADEX відвідують військові делегації та офіційні представники, Defense Express
ADEX відвідують військові делегації та офіційні представники / Фото: adex.az

ADEX - це платформа для презентації спеціалізованої продукції для військово-морських сил, повітряних сил та сухопутних військ, а також для забезпечення внутрішньої безпеки. Виставка також надає можливість учасникам, відвідувачам та експертам галузі обмінюватися досвідом та вдосконалювати продукцію для задоволення потреб регіонального ринку оборонної промисловості. У 2022 році в ADEX взяли участь 33 військові делегації з 33 країн, в тому числі 150 офіційних представників. Також у виставці взяли участь 208 компаній та 10 національних груп, а також 8 967 професійних відвідувачів. Група високопоставлених гостей включаючи офіційних військових представників з різних країн також відвідала ADEX.

ADEX, Defense Express
ADEX – значуща подія в галузі оборонної промисловості та безпеки / Фото: adex.az

На виставці ADEX 2024 планується представити літаки та авіаційні системи, озброєння та бойові машини, об'єднання, захист від зброї масового ураження (хімічної, біологічної та радіаційної), консалтинг у сфері оборони та безпеки, пропозиції з утилізації озброєння: інструменти та технології, компанії з просування експортної продукції т послуг, логістичні послуги, матеріально-технічне забезпечення, медичне постачання, інженерні системи та споруди, військові навчальні заклади, військові лабораторії, військові організації, військовий одяг та спорядження, оптико-електронне обладнання та системи, радіоелектронні системи, програмне забезпечення C4ISR, науково-дослідні інститути, кораблі, судна та військово-морські системи, тренажери та тренувальні системи, безпілотні літальні апарати, зброю та боєприпаси, обладнання для виробництва зброї. Спонсорами виставки ADEX 2024 виступають Amstone International Group, Israel Aerospace Industries, Barzan Holdings.

Defense Express
Фото: adex.az

Відомо, що паралельно з ADEX пройде 14-та Міжнародна виставка засобів безпеки, охорони та рятувального обладнання Securex Caspian, на якій будуть представлені перспективні зразки обладнання, комплексні системи захисту, а також матеріали для правоохоронних, прикордонних, рятувальних, протипожежних і спеціальних служб.

Defense Express
Фото: adex.az

Виставка проходитиме за підтримки міністерства оборонної промисловості, служби державної безпеки, міністерства з надзвичайних ситуацій, міністерства внутрішніх справ та державної прикордонної служби Азербайджанської Республіки. Securex Caspian - це платформа, яка сприяє створенню умов для розвитку співробітництва, обміну досвідом, вирішенню прикладних завдань для забезпечення внутрішньої безпеки держави і суспільства.

На виставці будуть представлені системи контролю та управління доступом, системи відеоспостереження, обладнання для оперативно-розшукової діяльності, пожежної безпеки, криміналістики, інформаційної безпеки, аварійно-рятувальна техніка та обладнання, освіта у сфері безпеки, охоронні послуги, спеціальний одяг та спорядження, спецтехніка для правоохоронних органів, зброя та боєприпаси та інші види продукції.

Україну на Міжнародній виставці ADEX-2024 представлятиме Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України – стенд 4A030.

Довідково: Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (National Association of Ukrainian Defense Industries, NAUDI) була заснована у 2020 році. Асоціація об'єднує провідних українських стратегічних виробників техніки військового та подвійного призначення, озброєння та боєприпасів.

Спеціалізований броньований автомобіль «ВАРТА», Defense Express
Спеціалізований броньований автомобіль «ВАРТА» від ТОВ «Українська бронетехніка»

Основними сферами компетенції NAUDI є броньовані автомобілі, самохідні гаубиці, безпілотні літальні апарати, радари, комплекси радіоелектронної боротьби, баражуючі боєприпаси, системи спостереження та розвідки, артилерія та багато іншого.

Безпілотний авіаційний комплекс GOR, Defense Express
Безпілотний авіаційний комплекс GOR

Defense Express є інформаційним партнером виставки ADEX з моменту її заснування, сприяючи розвитку плідного співробітництва України та Азербайджану, а також просуванню інтересів українських виробників на міжнародному ринку озброєнь та військової техніки.

Читайте також: "Новатор-2" від "Української бронетехніки" пройшов випробування з системою РЕБ від Kvertus