xcounter
#

"Новатор-2" від "Української бронетехніки" пройшов випробування з системою РЕБ від Kvertus

8600
"Новатор-2" від "Української бронетехніки" пройшов випробування з системою РЕБ від Kvertus

Раніше повідомлялося, що нові бронеавтомобілі від "Української бронетехніки" отримали захист від FPV-дронів

Компанія "Українська бронетехніка" днями повідомила, що спільно з іншою вітчизняною компанією Kvertus, яка відома своїми засобами РЕБ, продовжують роботи у напрямку оснащення нового бронеавтомобіля "Новатор 2" різними засобами радіоелектронної боротьби для посилення захисту екіпажів від такої загрози, як FPV-дрони.

Як відзначили в "Українській бронетехніці", нещодавно було проведено випробування машин "Новатор-2" зі встановленою антидроновою системою AD KRAKEN COUNTER FPV F3 M50 від Kvertus - заявляється, що комплекс показав високу ефективність.

Читайте також: "Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії

Це фактично перший випадок, коли такі засоби РЕБ штатно встановлюють на бронеавтомобілі під час їхнього виробництва, а вперше машини "Української бронетехніки" з антидроновим комплексом від Kvertus продемонстрували на початку липня цього року.

Щодо бронеавтомобілів "Новатор 2", то вони були створені на запит від Нацгвардії та станом на сьогодні перші машини вже експлуатуються безпосередньо на полі бою (раніше повідомлялося про передачу партії бронеавтомобілів Нацгвардії), що У компанії відзначають, що оснащені РЕБом машини сьогодні зацікавили й інші силові відомства.

Раніше бронемашину "Новатор-2" від "Української бронетехніки" демонстрували в усіх деталях - Defense Express окремо розповідав, які ж відмінності має машина у попередньої версії.

Зокрема нагадаємо, що відповідно до запиту військових була створена 10-місна версія "Новатора", хоча за розмірами оновлена машина не надто відрізняється від попереднього варіанту.

Також у березні цього року повідомлялося, що "Новатор" пройшов випробування із бойовим дистанційно керованим вітчизняним модулем "ТАВРІЯ-14,5", виготовленим під 14,5-мм кулемет КПВТ.

Читайте також: "Українська бронетехніка" збільшила поставки 122-мм снарядів до САУ "Гвоздика і Д-30 ЗСУ