xcounter
#

Уряд Німеччини схвалив постачання 187 танків Leopard 1, але їх ще необхідно відновити й це займе доволі багато часу

Leopard 1
Leopard 1
3954

Leopard 1 все ж таки доїдуть до України, але після ремонту й тому це не короткострокова перспектива

Німеччина відправить до України 178 танків Leopard 1 надавши дозвіл на експорт 88 машин від Rheinmetall та ще 99 від Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft. Про це повідомляє Spiegel, додавши, що офіційне повідомлення від німецького уряду буде трохи пізніше.

Водночас мова йде про машини, які знаходяться на зберіганні доволі довгий час, тому їх ще необхідно відновити. Зокрема перша партія машин скоріш за все буде готова лише, у кращому випадку, літом цього року. Ще менш оптимістичний строк - осінь. Й мова йде про відносно незначну кількість у декілька десятків танків.

Читайте також: Смачна ціль для "бавовни" лише у 100 км від кордону з Україною: авіабаза у Курську, яку рашисти активно використовують (супутникові знімки)

Зокрема очільник Rheinmetall Армін Паппергер [Armin Papperger] на прес-конференції для ЗМІ повідомив, що за весь рік компанія може поставити не більше 20-25 машин.

А загалом вся партія, скоріш за все, не зможе бути передана до 2024 року. При цьому, скоріш за все, деякі машини знадобиться розібрати для відновлення інших. Також за інформацією видання, німецький уряд буде фінансувати ці роботи із фонду призначеного для допомоги Україні.

Цікаво, що у формулюванні обсягу робіт, які буде проводити Rheinmetall вказано, що машини також пройдуть модернізацію. Й такий варіант, звісно якщо мова буде йти про будь-які серозні роботи, вкрай важливий для того, щоб підвищити бойову ефективність цих застарілих машин.

Водночас не виключено, що німецькі компанії, окрім вже наявних у себе Leopard 1, зможуть скупити певну кількість танків цього типу в інших країнах.

Leopard 1A5
Leopard 1A5 ще досі у строю, наприклад у Греції

Також зазначимо, що сьогодні деякі ЗМІ повідомили, що Leopard 1 також будуть постачатися із Данії, посилаючись на данське радіо DR. Але справа в тому, що в оригінальній публікації мова йде про машини, які вже були продані німецькій компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft і входять у її запаси з 99 машин.

Але загалом, схоже на все, ЗСУ цілком можуть розраховувати на Leopard 1 для посилення свої танкових підрозділів. І єдине питання - це реальне підвищення боєздатності цієї машини.

Читайте також: На складах в Європі стоять ще гірші танки, аніж Leopard 1, і їх також намагаються продати ЗСУ