xcounter
#

"Укроборонпром" звинуватили в неефективному управлінні авіаційними підприємствами

915
У квітні 2020 року український Ан-225 "Мрія" перевіз рекордний за об’ємом вантаж медичних засобів у рамках боротьби з пандемією коронавірусу.
У квітні 2020 року український Ан-225 "Мрія" перевіз рекордний за об’ємом вантаж медичних засобів у рамках боротьби з пандемією коронавірусу.

Представники українських авіаційних підприємств на нараді в РНБО розкритикували діяльність "Укроборонпрому"

Державний концерн "Укроборонпром" показав недостатню ефективність в управлінні державними авіаційними підприємствами.

Таку думку висловили представники найбільших авіабудівних компаній України під час наради в РНБО щодо розвитку авіаційної галузі в країні. На зустрічі були присутні керівники таких підприємств, як ДП "Антонов", ДП "Івченко-Прогрес", АТ "Мотор Січ", Харківське авіаційне виробниче підприємство та інші.

Читайте також: "Антонов" звернувся до Зеленського: керівництво "Укроборонпрому" нищить оборонний комплекс України
Новий Ан-178 для Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу
На ДП "Антонов" почали стапельне складання фюзеляжу нового Ан-178

Учасники наради також звинуватили Концерн у поспішній корпоратизації окремих підприємств, яка без урахування принципів державної військово-промислової політики може призвести до негативних наслідків. Представники авіаційних компаній наголошують: підприємства мають бути забезпечені державним замовленням, щоб мати можливість зберегти трудові колективи та залучати інвестиції у новітні вітчизняні розробки.

Українські авіаційні підприємства мають бути забезпечені державним замовленням

Як зазначили представники авіавиробників, в умовах війни з РФ їм вдалося самостійно довести документацію щодо виробництва провідних моделей літаків до 100%.

Своєю чергою, секретар РНБО України Олексій Данилов зазначив, що українські авіапідприємства досягли успіхів в імпортозаміщенні критичних наукомістких компонентів літаків.

На фоні негативних заяв про діяльність "Укроборонпрому" Данилов наголосив на необхідності створення довгострокової державної авіаційної програми та забезпеченні замовленнями вітчизняних авіаційних підприємств. Він також підкреслив актуальність запровадження посади віцепрем’єр-міністра з питань оборонно-промислової політики.

Читайте також: Ан-225 "Мрія" перевезе рекордний вантаж медичних засобів, долучившись до боротьби з COVID-19