xcounter
#

Український мультикоптер Windhover покращив оптичну платформу та оновив камеру

3251
Оновлена гіростабілізована оптична платформа мультикоптера Windhover / Фото: Spaitech
Оновлена гіростабілізована оптична платформа мультикоптера Windhover / Фото: Spaitech

Розроблений компанією "Спайтек" дрон буде здатен побачити навіть невеликі об’єкти за кілька кілометрів

Одеське приватне Науково-виробниче підприємство "Спайтек" (Spaitech) суттєво оновило оптичну платформу свого флагманського мультироторного безпілотника Windhover.

Як повідомила прес-служба компанії, відтепер їх дрони зможуть оснащуватись новітньою камерою з роздільною здатністю 4к, що встановлюються на гіростабілізованій 3-х осьовій платформі.

Читайте також: Задіяний Bayraktar TB2: На Рівненському полігоні проходять експериментальні навчання бригади Сухопутних військ ЗСУ
Windhover
БпАК Windhover вперше був офіційно представлений в Україні компанією "Спайтек" у 2019 році на виставці "Зброя та Безпека-2019"

"Якість зображення дозволятиме розгледіти навіть найменші об’єкти спостереження. Нагадуємо, що висота підйому мультикоптера становить 2200 метрів. Фул-шатер камера здатна захопити максимальну площу огляду - 8 км, а 20-ти кратний, оптичний зум, завдяки якості 4к дозволить наблизити та роздивитися будь-які об’єкти на землі", - зазначили у прес-службі підприємства.

Windhover
Windhover є єдиним мультироторним безпілотником української розробки та виробництва, що допущений до експлуатації в Збройних силах України та підтвердив всі свої заявлені характеристики / Фото: Spaitech

При цьому, завдяки апаратній стабілізації, при спостереженні є можливість отримати чітку картинку навіть за несприятливих умов. Крім того, нова камера здатна знімати об'єкти в умовах світлових обмежень, таких як сутінки та затінки.

Нагадаємо, Windhover єдиний вітчизняний дрон у своєму класі, що успішно пройшов визначальні відомчі випробування та підтвердив всі свої заявлені характеристики й допущений до експлуатації в Збройних силах України.

11- кілограмовий мультикоптер був вперше представлений у 2019 році. Він здатен утримуватись в повітрі до години й має тактичний радіус до 8 км.

Окрім дуже потужної для апаратів такого класу оптичної станції, український дрон також відрізняється від аналогів наявністю резервного супутникового каналу для пакетної передачі даних та інерціальною системою.

Windhover
ТТХ мультироторного безпілотника Windhover

Варто також додати, що нещодавно "Спайтек" оснастила свій виріб інтелектуальною станцією дротового живлення Winder, яка забезпечує довготривале (БЛА оснащується електричним двигуном і не потребує звичайного пального) знаходження дрона в стаціонарній геоточці на висоті до 110 метрів.

Windhover
Спарка, яку складає безпілотний авіаційний комплекс "Windhower" та інтелектуальна дротова системи живлення Winder може забезпечити виконання широкого кола завдань у цивільній та військовій сферах / Фото: Spaitech

Подібна опція, разом з можливістю передачі по дроту сигналів управління та даних, дозволяє використовувати Windhover як повністю захищений від РЕБ повітряний пункт спостереження або ретранслятор сигналів для інших апаратів.

Читайте також: ​В суворих умовах Гімалаїв: український БпАК Windhover показав високий результат