xcounter
#

Україна та ОАЕ підписали низку угод про розширення військово-технічного співробітництва на $1 млрд

3090
БТР-4МВ1 на виставці IDEX-2019
БТР-4МВ1 на виставці IDEX-2019

Договори були підписані в рамках офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського

Згідно з повідомленням прес-служби Офісу Президента України, під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Об'єднаних Арабських Еміратів було підписано низку важливих двосторонніх документів, спрямованих на розвиток відносин між країнами.

Зокрема, генеральний директор ДК "Укроборонпром»" Юрій Гусєв під час візиту підписав угоди та договори з Tawazun Economic Council та EDGE Group про розширення військово-технічного співробітництва між країнами на загальну суму у понад $1 млрд.

Читайте також: Україна поставила ОАЕ партію 30-мм гарматних стволів для БМП-3 російського виробництва
Зеленський
Офіційний візит Президента до Об’єднаних Арабських Еміратів / Фото: Офіс Президента

"EDGE робить сильний акцент на спільному розвитку та співпраці. Підписання цієї тристоронньої угоди демонструє наш намір співпрацювати з провідними міжнародними компаніями в галузі оборонної промисловості», - відзначив генеральний і керуючий директор EDGE Його Високоповажність Фейсал Аль Баннаї.

"Ми у захваті від можливостей, які відкриваються для ОАЕ та України щодо співпраці, обміну та отримання взаємної вигоди від військового та технічного потенціалу двох країн»", – додав він.

Укроборонпром
Офіційний візит Президента до Об’єднаних Арабських Еміратів / Фото: Офіс Президента

Відзначається, що також було підписано Протокол між урядами України та ОАЕ про внесення змін до Угоди між урядом України та урядом ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи й капітал, Угоду про співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом, та низку Меморандумів.

Зеленський
Офіційний візит Президента до Об’єднаних Арабських Еміратів / Фото: Офіс Президента

Як то: Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія, Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Офісом Державного міністра продовольчої та водної безпеки ОАЕ, Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері розвитку туристичного сектору між Державним агентством розвитку туризму України та Міністерством економіки ОАЕ та Меморандум про взаєморозуміння у сфері землеустрою між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Міністерством зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ.

IDEX
Українська експозиція на виставці IDEX-2019

Нагадаємо, незабаром, з 21 по 25 лютого 2021 року в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі пройде Міжнародна виставка IDEX-2021.

На заході, традиційно буде представлена й оборонна продукція вітчизняних підприємств.

Читайте також: БМП з українським бойовим модулем може бути замовлена ОАЕ