xcounter
#

Україна поставила ОАЕ партію 30-мм гарматних стволів для БМП-3 російського виробництва

655
30-мм автоматична гармата ЗТМ-1 на виставці "Зброя та Безпека-2018"
30-мм автоматична гармата ЗТМ-1 на виставці "Зброя та Безпека-2018"

Україна експортувала до Об'єднаних Арабських Еміратів партію стволів до 30-мм автоматичних гармат 2А72, що встановлюються на легку броньовану техніку

Відповідна інформація була оприлюднена на сайті, що відстежує імпортно-експортні торговельні операції повідомляє Defense Express з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Експорт 30-мм автоматичних гармат ЗТМ-1 до ОАЕ

Згідно з вказаними даними, у листопаді минулого року ДП ДГЗІНФ "Укрінмаш" було поставлено до ОАЕ 30 стволів 2А72.00.004 (в Україні ця гармата виробляється на КБАО і заводі ЗТМ з назвами КБА-2 і ЗТМ-1 відповідно, - прим. ДЕ) на загальну суму 392 700 доларів. Варто відзначити, що гарматами 2А72 озброєні БМП-3 російського виробництва, які перебувають на озброєні сухопутних військ та Президентської гвардії ОАЕ.

Читайте також: "Мотор Січ" поставила до Латвії дві партії авіадвигунів для гелікоптерів на $6,5 млн
Партія нових українських 100-мм пострілів для БМП-3
Партія нових українських 100-мм пострілів для БМП-3 / Фото: Антон Пашинский

Це вже не перший приклад того, як Україна, потроху, але відбиває у гібридних сусідів ту чи іншу торговельну площадку експорту озброєнь. Зокрема, минулого року стало відомо, що Державне Зовнішньоторговельне Підприємство "СпецТехноЕкспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", почало постачання країні-інозамовнику нових 100 мм пострілів для БМП-3 українського виробництва.

БМП-3 Президентської гвардії ОАЕ
БМП-3 Президентської гвардії ОАЕ

При цьому, до недавнього часу, боєприпаси до 100 мм гармати 2А70, якою озброєні БМП-3, вироблялися тільки російським ВПК, а в самій Україні після розпаду СРСР залишилося лише кілька одиниць бойових машин цього типу.

Читайте також: Туреччина у жовтні 2019 поставила ЗСУ партію високоточних боєприпасів MAM-L та MAM-C для БПЛА Bayraktar TB2