xcounter
#

Україна системно виробляє 155-мм артилерію і нарощує виробництво "Нептунів" та іншої зброї

12536
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський зробив низку заяв про роботу українського оборонно-промислового комплексу в умовах повномасштабної війни з РФ

Український оборонно-промисловий комплекс налагодив виробництво низки устаткування натівського зразка і працює над масштабуванням виробництва української зброї — таку інформацію повідомив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

Деталі розмови щодо роботи українського ОПК опубліковано на офіційному інтернет-представництві президента. Зокрема, за словами Зеленського, на підприємствах "Укроборонпрому" (АТ "Українська оборонна промисловість") було запущено кілька програм, серед них і ракетна — нагадаємо, саме таємничою новою ракетою українські військові нещодавно поцілили у російський ЗРК С-400 у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Колісну бойову машину Patria можуть виробляти в Україні: чи є в цьому сенс, якщо є БТР-4
С-400
Нова українська ракета уразила російський ЗРК С-400 у тимчасово окупованому Криму, стоп-кадр з відео ГУР МОУ

Також президент відзначає про зростання обсягів виробництва таких українських озброєнь, як протитанкові ракетні комплекси "Стугна" та "Корсар", а також протикорабельних "Нептунів", який відзначився знищенням флагмана ЧФ РФ ракетного крейсера "Москва".

ПТРК
Постріл з ПТРК "Стугна", фото ілюстративне

Серед усього Зеленський говорить і про організацію виробництва артилерійських 155-мм систем натівського зразка, відзначаючи, що йдеться про "виробництво не однієї системи, а виробництво системне".

Окремо президент згадує питання виробництва шведських бойових машин піхоти CV90. "Ми говоримо, працюємо. Наприклад, CV90 – вони хотіли, щоб це було публічне. Я був не проти, але доведеться тепер фабрику ховати. Однак це важливо. Броньовик, технології дадуть. І далі від партнерів залежить, коли ми зможемо ці технології впровадити в Україні", — говорить Зеленський.

Також президент анонсував проведення в Україні у жовтні цього року форуму у напрямку military tech, який мають відвідати представники провідних підприємств у галузі — не виключено, що під час цього форуму може бути підписано низка контрактів.

Читайте також: Як під JDAM-ER адаптували наші МіГ-29, і що цікаве можуть вішати під Су-25