xcounter
#

Україна отримала нову партію воєнної допомоги від США

2261
Вантаж був доставлений в Україну в ніч із 17 на 18 жовтня 2021 року
Вантаж був доставлений в Україну в ніч із 17 на 18 жовтня 2021 року

Попередня партія такої допомоги була поставлена 10 жовтня цього року, в найближчий час має прибути ще третя партія такого вантажу

У ніч з 17 на 18 жовтня в Україну прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від США. Ця партія включала в себе набір медичного майна, озброєння та боєприпасів, номенклатура яких не розкривається. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони України.

Розвантаження нової військової допомоги для України від США, фото - прес-служба Міноборони України

Загалом Україна має отримати додаткову військову допомогу від уряду США у 2021 році загальною вартістю 60 мільйонів доларів, що буде розбита на три партії. Перша партія такої допомоги, що включала медичне майно, озброєння, боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження, була поставлена Україні 10 жовтня.

Читайте також: БМП-1ТС зі "Списом", "Мінерал-У" для "Нептуна" та "Рокач" - найцікавіше з виставки на Михайлівській площі (відео)

У найближчий час має прибути третя партія такого вантажу, зазначають в прес-службі Міноборони України.

Розвантаження нової військової допомоги для України від США, фото - прес-служба Міноборони України

Окрім таких поставок, у 2021 році Україна має отримати від США плановий обсяг військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

Як раніше розповідав Defense Express, на початку жовтня цього року Пентагон оголосив, що виділить 85 мільйонів доларів на будівництво шести патрульних катерів Mark VI для ВМС України, з опціоном на ще два такі катери.

Патрульні катери Mk VI, фото ілюстративне
Читайте також: У 2022 році в ЗСУ можуть нарешті з'явитися армійські ЗРГК з фазованою решіткою