xcounter
#

Україна отримала гроші на проплату за додаткові САУ CAESAR - Міноборони

6550
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, травень 2022 року, фото – прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, травень 2022 року, фото – прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ

При цьому Франція обіцяє запчастини та збільшення поставок боєприпасів для ЗСУ

Урядові делегації України та Франції провели зустріч в Києві, де обговорили питання по військовій допомозі нашій державі. Під час цієї зустрічі йшлось зокрема про те, що наша країна на цьому тижні вже отримала фінансування, тому проведе проплату за поставку додаткових самохідних артустановок CAESAR для ЗСУ.

Про це прес-служба Міноборони України написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Венесуела проти Гаяни у новій війні за Ессекібо: порівняння сил сторін

"Цього тижня ми вже отримали кошти і здійснимо проплату на додаткову закупівлю САУ "Цезар". Дякую французькій стороні за безперервне забезпечення боєприпасами до цих систем. Звичайно, за можливості, хотілося б збільшити кількість гармат", – цитує прес-служба відомства слова заступника міністра оборони України, генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка.

При цьому також зазначається, що Франція в свою чергу готова посилити військову допомогу Україні, зокрема за рахунок поставок запчастин та збільшення поставок снарядів для ЗСУ.

САУ CAESAR в строю ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Франція докладає всіх можливих зусиль, аби допомогти Україні. Наш Фонд підтримки намагається покрити частину витрат на придбання деяких запчастин та озброєння для української сторони. Ми розуміємо українські потреби, тому наступного року Франція збільшить постачання боєприпасів", - цитує прес-служба Міноборони України слова Жана-Франсуа Дока, інженер-генерала з озброєння, голови Фонду підтримки України.

Як раніше писав Defense Express, наприкінці вересня 2023 року повідомлялось про те, що Франція дасть Україні ще 6 САУ CAESAR, а гігант з виробництва електроніки Thales готовий працювати з виробниками БПЛА.

Також ми розповідали про те, що у Франції створили "клуб САУ Caesar", і яка в нього буде місія.

Читайте також: Франція так "перемудрила" з модернізацією гелікоптера Tiger, що замість нової ПТКР будуть дрони