xcounter
#

Удари по РФ на відстані у понад 1200 км тепер реальність, і йдеться передусім про виробництво "Шахедів"

5998
Момент ураження одного з об’єктів на території "Алабуги"
Момент ураження одного з об’єктів на території "Алабуги"

Раніше територія "Алабуги", де РФ збирає іранські "Шахеди", здавалася недосяжною для ураження — але тепер є можливість бити і по цьому об’єкту ворога

Російська "особлива економічна зона промислово-виробничого типу "Алабуга", що знаходиться у Татарстані в Елабузькому районі, вперше зазнала атаки. Також був атакований і завод в Нижньокамську (місто розташоване за декілька десятків кілометрів від Елабуги), де було уражено нафтопереробний завод ТАНЕКО, який входить до найбільших НПЗ у РФ.

Щодо економічної зони "Алабуги", то, за попередніми даними, атака була здійснена декількома "безпілотними літальними апаратами", які влучили по гуртожитку та по заводу. Причому йдеться про завод із виробництва іранських далекобійних дронів-камікадзе типу Shahed.

Читайте також: Скільки РФ виробляє та отримає Shahed-ів: номери пішли на понад 1600 та 2600 одиниць

На відео також потрапив і "безпілотник", що атакував один з об’єктів в "Алабузі", хоча скоріше за все, це начинений вибухівкою легкомоторний безпілотний літак, зокрема рашисти заявляють, що це був літак українського виробництва "Аеропракт" А-22.

У цьому контексті варто згадати, що ці літаки ще у 2020 році брали участь у масштабних навчаннях, де використовувалися з урахуванням досвіду війни в Нагірному Карабасі, коли Азербайджан переробив старі літаки Ан-2 на нашпиговані вибухівкою "безпілотники".

Також варто відзначити, що якщо літак запускався безпосередньо з території України, то для ураження йому треба було подолати відстань у щонайменше понад 1200 км з урахуванням ворожої протиповітряної оборони — нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ масово створює мобільні групи ППО для відбиття атаки дронів.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що хоча й більшість дронів, які до цього часу атакували нафтопереробні заводи на території РФ, мали дальність дії від 700 до 1000 км, то зараз є моделі, які можуть пролетіти й більш як 1000 км.

Читайте також: Українські FPV-дрони з машинним зором вже на передовій: уражають ціль навіть під РЕБ (відео)