xcounter
#

У ЗСУ з'явилась можливість дослідити "Ланцет": новітній дрон-камікадзе РФ знайшли у Запорізький області

26145
Російський дрон-камікадзе "Ланцет"
Російський дрон-камікадзе "Ланцет"

Баражуючий боєприпас "Ланцет"​ був вперше продемонстрований у РФ у 2019 році

Українські військові фахівці зможуть дослідити російський дрон-камікадзе "Ланцет", який був знайдений у Запорізькій області.

Фото з уламками баражуючого боєприпасу вже з'явились у мережі. На ньому можливо побачити частину "Ланцета", який єдиний в армії РФ має Х-подібні крила.

Читайте також: Ракети ATACMS на РФ націлить не тільки Україна, США погодили продаж РСЗВ HIMARS ще одній країні

Наразі невідомо, чи здетонував дрон-камікадзе, чи розсипався від удару о землю без детонації. Але заявлена бойова частина у "Ланцеті" складає, в залежності від версії, один або три кілограми і її вибух міг би призвести до значно більшої руйнації самого баражуйочого боєприпасу.

У будь-якому випадку, навіть ці уламки дозволяють детально дослідити цю розробку РФ, яку у "Ростеху" традиційно називають "проривною".

І звісно мова йде не про пошук тих самих "аналогвнєтних" російських ноу-хау, а про західні компоненти, які застосовуються у цьому дроні-камікадзе. Детальний аналіз дозволить значно ефективніше унеможливити їх постачання через так званий "паралельний імпорт", який РФ намагається організувати для обходу санкцій.

Зазначимо, що "Ланцет" був вперше продемонстрований у 2019 році, його розробку та виробництво здійснює ZALA AERO, що входить у "Концерн Калашников". Серед заявлений на папері характеристик: швидкість до 110 км/год, час польоту до 30 хвилин у версії "Ланцет-1" та 40 хвилин для версії "Ланцет-3". Вага бойової частини 1 кг та 3 кг, максимальна злітна вага 5 та 12 кг, відповідно.

дрон-камікадзе

Серед заявлених особливостей - відсутність у дрона супутникової системи навігації. Запуск дрона здійснюється з землі з катапульти. Дальність керування не оголошена.

Читайте також: Час героїв: Захисники України про обстріли, бойові та рятувальні операції, про ворога та плани на майбутнє