xcounter
#

У РФ знову скасували "танковий біатлон", який відомий феєричними промахами по стаціонарних цілях

3566
Знищений з NLAW російський Т-80, фото ілюстративне, березень 2022 року
Знищений з NLAW російський Т-80, фото ілюстративне, березень 2022 року

Востаннє ворог проводив свій "біатлон" у 2022 році, під час якого їхній "Бумеранг" не впорався зі стаціонарними цілями

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що РФ у цьому році відмовиться від проведення так званий "Армійських міжнародних ігор", у рамках яких також мав би пройти так званий "танковий біатлон".

Водночас як відзначається на "офіційному" сайті танкового біатлону, то "чемпіонат світу з танкового біатлону" мав би пройти на комплексі "Алабино" з 12 по 26 серпня у рамках армійських міжнародних ігор "АрМИ-2024". "Можливе скасування і перенесення", — відзначається на сайті біатлону.

Читайте також: Рашисти "подарували" ЗСУ рідкісні варіанти Т-80, один з яких не пройшов "танковий біатлон"

Це вже другий рік поспіль, коли у РФ скасовують проведення танкового біатлону. Так, у 2023 році, відмовившись від цього дійства, рашисти запевняли, що замість нього раз на два роки проводитимуть ті ж "Армійські міжнародні ігри", у програмі яких якраз і буде включено танковий біатлон. Втім, цього року від них, як бачимо, вирішили відмовитися.

Однією з причин такого рішення можна вважати масштабні втрати рашистів у бронетехніці з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 році. Так, як фіксує портал Oryx, всього окупанти втратили як мінімум 3054 танки, з яких знищено — 2047 одиниць.

танковий біатлон
"Влучна" стрільба російських танкістів під час біатлону у 2020 році

Разом з тим, варто згадати, що танковий біатлон рашистів запам’ятався передусім низкою курйозних ситуацій, як от у 2020 році, коли кращі танкові екіпажі показали феєричні промахи керованими ракетами; або у тому ж 2022 році, коли зганьбилася БМП "Бумеранг", проваливши "бій" зі стаціонарними цілями.

Читайте також: Чемпіон "танкового біатлону РФ" згорів в Україні, показушні змагання не допомогли у реальних боях