xcounter
#

У РФ вигадали новий напрочуд дивний захист від FPV-дронів: поки це творчість окремих рашистів

42824
У РФ вигадали новий напрочуд дивний захист від FPV-дронів: поки це творчість окремих рашистів

До "мангалу" у РФ спробували додати ще один вид захисту від FPV-дронів з урахуванням засобу ініціації їх бойової частини

На одній з російських БМП-1 був помічений доволі незвичний захист від FPV-дронів, який додається до стандартного "мангала".

Його суть полягає у наварюванні на броню металевих штирів, які нагадують антени. Вони доволі щільно приварюються до верхньої лобової деталі машини.

Читайте також: 3М22 "Циркон" виявився гіперзвуковим та кращим за "Кинжал", стали відомі швидкості та точний тип двигуна
захист від FPV-дронів

А принцип захисту, скоріш за все, полягає у тому, що такі "штирі" мають викликати передчасну ініціацію боєприпасу, що несе FPV-дрон. Зазначимо, що на деяких зразках він полягає у тому, що за підрив бойової частини відповідає замикання "вусів", які зроблені з металевого дроту, через деформацію під час зустрічі дрона з перешкодою.

вуса ініціації дрона

В теорії це дійсно може призвести до передчасного спрацювання боєприпасу FPV-дрона з таким засобом ініціації. Та має, на думку рашистів, захистити від кумулятивних боєприпасів.

На скільки точно буде впливати передчасний підрив на розсіювання кумулятивного струменя сказати хоча й важко, але, як здається, такої відстані не вистачить у випадку тонкої броні БМП. Хоча точну відповідь можливо дати лише після розрахунків з урахуванням типу боєприпасів та проведення натурних випробувань.

захист від FPV-дронів

Також слід зазначити, що FPV-дрон часто оснащується реактивними гранатами зі штатними контрактними підривачами. У цьому випадку такий захист навряд чи буде працювати взагалі. А у випадку використання протипіхотного осколкового боєприпасу такий захист призведе навіть до кращих результатів - через повітряний підрив.

Читайте також: Навчання однієї з бригад дали привід згадати за трофейні Т-62 в ЗСУ