xcounter
#

У Повітряних силах "з'явились" Су-17: чи можна за одним відео сказати це впевнено

72794
Су-17
Су-17

Винищувач-бомбардувальник Су-17 засвітився на одному відео, яке запустило хвилю, мовляв, їх таємно передали до ЗСУ

У мережі доволі активно вже поширене відео з прольотом винищувача-бомбардувальника Су-17. Й те що у кінці відео видно особу в українському "пікселі" вже дозволило будувати теорії, що, мовляв, Повітряні сили України поповнились й цією машиною.

Й враховуючи те, що на лише 8 секундах відео неможливо розібрати емблему Су-17 з двома підвісними баками, це є єдиним фактором, який може прив'язати відео до України.

Читайте також: Фінляндія офіційно стала першим покупцем ізраїльського ЗРК "Праща Давида": три причини, чому не Patriot

Водночас можливо звернути увагу, що погода значною мірою не відповідає тій, яка стоїть над Україною останнім часом. А також ще один фактор - прямий інверсійний слід у небі, який більше відсилає до цивільного літака у мирному небі.

У будь-якому випадку отримання Україною Су-17, точніше експортної версії цієї машини під назвою Су-22, у теорії цілком можливе. Бо єдина країна, яка може їх передати - це Польща, всі інші поточні оператори - Ангола, В'єтнам, Іран, Лівія та Сирія, навряд чи варто розглядати.

Су-22
Су-22 повітряних сил Польщі

Польща має на озброєнні 12 одномісних літаків Су-22М4 та шість двомісних навчально-бойових літаків Су-22УМ3К. Й тримає досі їх у льотному стані заради чого витрачає на це доволі вагомі кошти, а вивід їх з експлуатації запланований лише починаючи з 2024 року, що пов'язано з отриманням F-35A.

До речі базуються вони на 21-ій тактичній авіабазі у Свідині, місцевість навколо якої дуже сильно нагадує ту, яка потрапила на відео. І все вказує на те, що відео зняте саме у Польщі, а сам літак - польських повітряних сил.

Але якщо припустити, що Варшава все ж таки зможе віддати частину Су-22 Україні, то від цієї машини не варто очікувати надможливостей, бо зрештою мова йде про літак 70-х років. Водночас для певних ролей рік машини, у випадку збереження всіх експлуатаційних характеристик, не має величезного значення. Особливо у випадку ерзац-інтеграції під нього західного озброєння, використання якого не передбачає заходження у зону дії ворожих сил.

Читайте також: Росія ще 40 років назад вперше підняла в повітря Ми-28, але чому досі його допрацьовує