xcounter
#

У Польщі будують військові склади для США: розповідаємо, що там буде

698
На базі, серед усього, буде розташовано близько 85 танків M1A2 Abrams
На базі, серед усього, буде розташовано близько 85 танків M1A2 Abrams

Військові склади США у Польщі будуть корисними у випадку виникнення загрози: тоді треба буде перекидати в регіон тільки військових, а не всю важку техніку.

Через два роки в польському місті Повідзе завершать будівництво армійських складів, на яких можна буде розташувати обладнання для цілої бронетанкової бригади армії США.

Як повідомляє польське видання defence24.pl, на базі буде розташовано близько 85 танків M1A2 Abrams, близько 130 БМП М2/М3 Bradley, а також 18 самохідних гаубиць M109A6/A7 Paladin і обладнання для підрозділів підтримки.

Читайте також: ​Морська піхота США об’єднає крилату ракету та наземний дрон
M1A2 Abrams
Танки M1A2 Abrams під час навчань у Польщі, 2019 рік. Фото: міноборони США

Контракт на створення бази у Польщі був підписаний у жовтні 2019 року. Загальна вартість робіт, профінансованих НАТО, становить $183 млн. Це буде найбільший проєкт, створений на кошти Альянсу за останні 30 років.

Зазначається, що влітку 2020 року розпочнеться власне етап будівельних робіт бази, кошти для яких було виділено у квітні 2020 року. Вони триватимуть близько двох років – до 2022 року.

M109A6 Paladin
Самохідна гаубиця M109A6 Paladin. Фото: міністерство оборони США

Після добудови база буде складатися з:

  • п’яти складів для транспортних засобів площиною 60 000 кв. м;
  • складу боєприпасів площиною 5400 кв. м;
  • ремонтних майстерень з 20 ремонтними станціями площиною 8600 кв. м – там можна буде проводити ремонт від автомобілів до танків M1A2 Abrams;
  • низки інших об’єктів: адміністративних будівель, оперативних складів, складів для зберігання нафти, палива, небезпечних матеріалів, пересувного крана тощо.
M2 Bradley
Етап будівельних робіт розпочнеться у 2020 році й триватиме близько двох років

Зазначається, розгортання системи стратегічних складів у регіонах потенційних бойових дій дозволяє у випадку виникнення загрози швидко перекинути в регіон тільки військових, а не всю їхню важку техніку.

Читайте також: Експорт без посередників: монополія "Укроборонпрому" дає задній хід