xcounter
#

SIG Sauer у Німеччині закривають

Відому компанію "добили" розслідування, брак замовлень та коронавірус
705
SIG Sauer у Німеччині закривають

Відомий виробник стрілецького озброєння SIG Sauer більше не буде виробляти зброю у Німеччині.

Група компаній Lüke & Ortmeier Holding оголосила про закриття свого підприємства SIG Sauer GmbH у місті Еккернфьорд. Про це повідомив керуючий директор компанії Тім Кастань (Tim Castagne).

Німецький збройовий завод у Еккернфьорді буде закрито вже цього року. 130 співробітників заводу будуть звільнені або переведені у інші підрозділи L&O Holding.

Читайте також: Німецька армія тестує легкі кулемети: що відомо про нову модифікацію MG4 (фото та відео)
Німецький збройовий завод у Еккернфьорді

Таке рішення ухвалили акціонери SIG Sauer GmbH, які відмовилися додатково фінансувати підприємство, що переживає важкі часи.

Компанія SIG Sauer виробляла зброю у Еккернфьорді з 1951 року. З 2000 року він належить L&O Holding, до складу якого входить також дочірня компанія у США Sig Sauer Inc., Нью-Йорк, штат Нью-Гемпшир.

За інформацією видання NDR Schleswig Holstein, представники Sig Sauer висловили декілька причин для такого рішення.

Насамперед, це надмірна зарегульованість ринку озброєння у Німеччині та його подальше ужорсточення. Тому продажі суттєво впали. Попит на спортивну та службову зброю для поліції є незначним. Замовлень від Бундесверу також не було.

Також керуючий директор Тім Кастань поскаржився, що його компанія піддається дискримінації: "SIG Sauer систематично виключається з тендерів через свою міжнародну орієнтацію". Міжнародна орієнтація у цьому випадку означає, що більшість зразків зброї SIG Sauer виробляється у США.

SIG Sauer систематично виключається з тендерів через свою міжнародну орієнтацію...

У 2017 році SIG Sauer GmbH була виключена з тендеру на заміну німецької гвинтівки HK G36. За умовами конкурсу, зброя повинна бути німецького виробництва, а левова частка стрілецької зброї виробляється американським підрозділом SIG Sauer Inc.

SIG Sauer Inc
Левова частка стрілецької зброї виробляється американським підрозділом SIG Sauer Inc.

Компанія також зазнала значних збитків через наслідки пандемії коронавірусу.

Останнім часом SIG Sauer звинувачували у занадто ліберальній політиці щодо експорту власної продукції. Зокрема, йшлося про незаконні поставки до Колумбії. Трьох колишніх керівників засудили до умовних покарань у 2019 році.

SP2022
Пістолет від SIG Sauer SP2022

Вони відповідали за доставку майже 50000 пістолетів SP2022 з Німеччини до дочірньої компанії у США між 2009 та 2011 роками. Понад 38000 зразків пістолетів потім було перепродано до Колумбії. А це є порушенням німецького закону про зовнішню торгівлю та боротьбу з незаконною торгівлєю зброєю.

Але цим все не завершилось. Розслідування було розпочато знову, оскільки зброя SIG Sauer, нібито вироблена в Еккернфьорді, з'явилася у країнах, куди її заборонено експортувати з Німеччини – а саме до Мексики.

Для державного уряду землі Шлезвіг-Гольштейн рішення про закриття заводу у Еккернфьорді стало неприємною новиною. Бо лише у лютому була завершена модернізація виробництва, у яку місцевий уряд вклав 400 000 євро. Модернізація передбачала можливість виготовлення петард.

Читайте також: США замінює легендарну М4А1 на автомат калібром 6,8 мм: огляд учасників програми NGSW