xcounter
#

У Німеччини підтвердили ще один Patriot почне захищати небо України до кінця року

3834
У Німеччини підтвердили ще один Patriot почне захищати небо України до кінця року

Окрім того, Олаф Шольц прямо зазначив про необхідність можливого розширення допомоги від Німеччини за рахунок додаткових повноважень на випадок надзвичайних ситуацій

Канцлер Німеччини Олаф Шольц остаточно офіційно підтвердив прибуття до України ще одного зенітного ракетного комплексу Patriot, про передачу якого було оголошено у жовтні цього року. Він має бути введений в експлуатацію ще до кінця 2023 року, тобто вже найближчими днями почне захищати України.

Й враховуючи необхідність підготовки комплексу до передачі, а також навчання українських військових, його передача відбулась значно швидше за попередні, бо тоді лише навчання тривало трохи більше двох місяців. Також цей ЗРК від Німеччини передається повністю самостійно у повному складі, бо раніше Німеччина та Нідерланди передали ще один ЗРК разом. А паралельно ще один комплекс самостійно передали США.

Читайте також: Венесуела в 2023 році отримала ракетні катери від Ірану, і це краще за корвети із ЗУ-23-2
Patriot
Батарея ЗРК Patriot ЗС США прикриває польський аеропорт Жешув, квітень 2022 року, ілюстративне фото від U.S. Army

Таким чином вже найближчим часом Україна буде захищена вже трьома ЗРК Patriot, які мають можливість знищення балістичних ракет, що у будь-якому випадку якісно підніме можливості української протиракетної оборони, яка наразі обмежена лише двома цими ЗРК та одним SAMP/T.

Але, як зазначає німецьке видання Zeit, Олаф Шольц повідомив ще й про посилення ЗСУ постачаннями бронетехніки, боєприпасів, зимовим екіпіруванням, а також генераторів для стабільної роботи енергетики. Більше того, він зазначив, що може скластися ситуація, коли Німеччині знадобиться значно збільшити допомогу Україні.

"Якщо ситуація погіршиться внаслідок війни Росії проти України, наприклад, через скорочення допомоги від інших країн, або якщо загроза для Німеччини та Європи продовжить зростати, нам доведеться відреагувати на це", - заявив німецький канцлер та зазначив, що це потребуватиме додаткових витрат, які мають бути виділені за рахунок додаткових повноважень на випадок надзвичайних ситуацій передбачених конституцією країни.

І з боку Defense Express зазначимо, що це слова від лідера країни, який ще у квітні 2022 року нещадно критикувався за те, що не надає допомогу Україні та апелював тим, що немає можливості передавати озброєння, бо сил НАТО у Європі вистачить лише на 12 діб війни й взагалі передача зброї до України - це шлях до ескалації та Тертої світової.

Читайте також: Норвегія оголосила про передачу додаткових компонентів ЗРК NASAMS