xcounter
#

У Хрустальному на Луганщині ЗСУ накрили один з головних складів боєприпасів армії РФ необхідних для наступу на Сєверодонецьк

8957
У Хрустальному на Луганщині ЗСУ накрили один з головних складів боєприпасів армії РФ необхідних для наступу на Сєверодонецьк

Склад боєприпасів у Хрустальному (Червоний Луч) був знищений вогнем високої точності на глибині понад 60 від лінії фронту

Відео з влучними ударами Збройних Сил України по важливому об'єкту у місті Хрустальне (колишній Червоний Луч) вже декілька днів тиражуються у мережі.

На них місцеві жителі фільмують потужні "прильоти" та вибухи, які лунають у місті. Водночас довгий час що саме було ціллю удару залишалось невідомим.

Читайте також: ЗСУ захопили цінний трофей для дослідження: найновіший російський додатковий захист для БМП

Потім з'явилась інформація про успішне знищення складу боєприпасів "артилерійської бригади 2-го армійського корпусу". А також відео, яке демонструє його залишки.

Але, цілком можливо, що ЗСУ знищили у рази важливіший об'єкт. Така інформація шириться у російському сегменті з опорою на осіб, які приближені до фронту.

Зокрема, дійсно, у Хрустальному розміщувався склад артбригади. Але з початком вторгнення цей склад став важливим логістичним пунктом, куди залізницею з РФ звозились боєприпаси в інтересах всього угруповання і не тільки для артилерійських частин, але і для авіації та комплексів ППО.

Навантаження на склад, який розміщувався на території заводу було настільки великим, що обслуговуючий персонал не встигав організовувати правильне зберігання боєприпасів і частина з них лежала просто неба. Також удар був завданий не тільки по складу, а й по залізничному вузлу.

Зазначимо, що Хрустальний був окупований ще 2014 року. Зараз він знаходиться приблизно у 60 км від лінії фронту.

Читайте також: Як велася підготовка танкістів армії РФ перед вторгненням в Україну - документ