xcounter
#

У 2020 році на озброєння ЗСУ прийнято 28 зразків ОВТ

6519
Нові зразки ОВТ ЗСУ
Нові зразки ОВТ ЗСУ

Ще 19 нових зразків озброєння і військової техніки допущено до експлуатації

Про цьогорічні досягнення в оборонній сфері та подальші плани, напередодні свята військових написали в виданні Кабміну "Урядовий кур'єр".

Зокрема, в Міноборони очікують, що за підсумками року, з огляду на виділений фінансовий ресурс та терміни постачання нових зразків ОВТ, що передбачені у закритій частині ДОЗ, Збройні сили України отримають більшу кількість зразків нової та модернізованої техніки, ніж у 2019 році.

Читайте також: Якою новою зброєю Україна дивувала бразильців (фото)
ТБКМ
ТБКМ "Дозор-Б" у липні цього року нарешті прийняли на озброєння

Відзначається, що за минулі 11 місяців було прийнято на озброєння 28 нових зразків. Також 19 зразків ОВТ було допущено до експлуатації у Збройних силах.

БпАК А1-СМ
Розвідувальний БпАК А1-СМ "Фурія" від приватної компанії НВП "Атлон Авіа" прийнято на озброєння у квітні 2020 року

Окрім цього, українські військові отримали близько 3,6 тисячі одиниць озброєння і військової техніки, понад тисячу керованих засобів ураження та понад 3 мільйони штук боєприпасів різного призначення.

КШМ К-1450
Командно-штабна машина К-1450 на базі БТР-70КШ від ТОВ "Телекарт-Прилад" була прийнята на озброєння 12 березня 2020 року

Продовжуються роботи й з подальшого створення нового озброєння. Так у 2020 році було організовано проведення 22 дослідно-конструкторських робіт зі створення нового й модернізації наявного ОВТ війська в частині створення бронетанкової техніки, артилерійських систем та авіаційної техніки.

"Козак-2М1"
Бронеавтомобіль "Козак-2М1" від НВО "Практика" прийнято на озброєння 3 квітня 2020 року

Серед важливих програм відзначають прийняття на озброєння ЗСУ довгоочікуваної берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" та заплановане на початок наступного року завершення державних випробувань ракетного комплексу "Вільха-М". Також проводять роботи зі створення нових реактивних снарядів меншого калібру - для 122-мм РСЗВ типу БМ-21 "Град" (Тайфун-1) та 220-мм комплексів БМ-27 "Ураган" (Тайфун-2).

РК-360МЦ "Нептун"
Комплекс РК-360МЦ "Нептун" прийнято на озброєння ЗСУ 23 серпня ц.р.

Крім того, у цьому році вперше почали проводити практичні кроки з оновлення транспортного авіапарку Збройних сил новими літаками вітчизняного виробництва. Наразі на завершальній стадії знаходиться укладання контракту на виготовлення трьох імпортозаміщених літаків Ан-178 для ЗСУ.

Читайте також: "Мінерал-У" для "Нептуна", випробування "Богдани" та MQ-9 Reaper проти української ППО: події тижня від Defense Express