xcounter
#

Три французькі компанії виготовлятимуть зброю в Україні, стало відомо хто саме

5241
Французькі САУ CAESAR, ілюстративне фото з відкритих джерел
Французькі САУ CAESAR, ілюстративне фото з відкритих джерел

У міноборони Франції переконують, що виробництво планують запустити вже цього літа

Французи налагоджують співпрацю з українськими компаніями, щоб розгорнути в Україні виробництво зброї. Зокрема йдеться про виробництво запчастин як для безпілотників, так і для наземної техніки.

В перспективі розглядають можливість розгорнути виробництво боєприпасів. Однак для того, щоб налагодити виготовлення боєприпасів знадобиться більше часу. Про це в інтерв'ю BFMTV/RMC розповів міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Читайте також: Наша ППО працювала по рашистським літакам на понад 150 км, а далі там все інтригує

"Франція вироблятиме та підтримуватиме виготовлення зброї на українській землі, щоб робити це ближче до лінії фронту", – зазначив Лекорню.

Будівництво промислових майданчиків заплановано на літо, локації залишатимуться в таємниці. Спочатку будуть створені лише підрозділи ремонту та обслуговування французької техніки, також до Києва відправлять французьких інструкторів.

Серед трьох французьких компаній, які планують зайти в Україну – Nexter, французька філія міжнародної компанії KNDS. Саме цей концерн виробляє 155-мм снаряди та САУ Caesar. Група вже заявила про плани поставити 30 нових гармат упродовж 2024 року.

Caesar
САУ Caesar, фото - Nexter Systems

Ще одна компанія, що цікавиться виробництвом в Україні – Delair, що спеціалізується на безпілотниках. Міністр зазначив, що планує замовлення на 2000 дронів Delair, частину з яких відправлять до Києва.

Третя компанія - Arquus, французький виробник бронетехніки та наземного обладнання, раніше відомий як Renault Trucks Defense, який у 2012 році викупила Volvo. Серед найбільш відомих кейсів компанії - реалізація переходу французької армії на нову автівку VT4 та продовження продажів, обслуговування та модернізації бронетранспортерів VAB. Наразі на Arquus поклав око бельгійський John Cockerill, який планує придбати цю компанію.

Як відомо, Армія США випробує самохідний міномет AMPV з баштою NEMO від фінської Patria