xcounter
#

​Топ-менеджмент "Укроборонпрому" за місяць отримує майже 3 млн грн

1970
​Топ-менеджмент "Укроборонпрому" за місяць отримує майже 3 млн грн

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус вважає зарплати по 250-280 тисяч гривень в місяць - справедливими

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" та його 11 замісників разом отримують 2,73 млн гривень за місяць. Про це він повідомив нардепу Олександу Качурі під час свого інтерв'ю.

Зазначимо, що як раніше повідомляв Defense Express, кількість збиткових підприємств "Укроборонпрому" за рік збільшилась майже вдвічі з 42 до біля 90, а борги по зарплаті та податкам сягнули майже 5 млрд грн.

Читайте також: Холостий постріл: як прем’єр-міністр злякався "Укроборонпрому"

Фактично, доходів топ-менеджменту концерну вистачить для того, щоб за півроку повністю погасити 35-місячні борги по зарплаті такого заводу концерну як "Кварсит", де заборгованість сягнула 21 млн грн, а працівники вийшли на акцію протесту.

"Рівень зарплат моїх заступників можна порівняти з тими завданнями, які перед ними поставлено. У тому числі і щодо зменшення заборгованості на підприємствах... Ми хочемо, щоб нашим державним майном управляли успішні люди", - пояснив такі зарпалти гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус.

Він також пожалівся на те, що концерн має конкурувати по рівню зарплат з приватним сектором, навівши приклади таких компаній як "Миронівські хлібопродукти" та "Епіцентр".

Найбільшу зарплату серед топ-менеджменту державного концерну отримує заступник з фінансово-економічних питань Сергій Іванюта - 288,3 тисяч гривень. Майже стільки ж - 286,9 тисяч гривень заступник з авіа- та ракетобудування Руслан Корж. А трійку лідерів замикає заступник з трансформації Роман Бондар з зарплатою у 262,4 тисячі гривень.

Зарплата Укроборонпром
Рівень зарплат у керівництві "Укроборонпрому"

Айварас Абромавичус підкреслив, що "маленькі зарплати привертають корупцію", а за час управління "Укроборонпромом" новою командою ЗМІ не повідомили про корупційні скандали. Водночас сам очільник "Укроборонпрому" отримує лише мінімальну зарплату у 5,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що сам ДК "Укроборонпром" є виключно адміністративною ланкою управління підприємствами, що входить до його складу. Фонд заробітною платні концерну, як і всі інші витратні статті, формується завдяки внескам підприємств, які виробляють озброєння та військову техніку або надають супутні послуги.

Читайте також: Ракетний форс: нове керівництво "Артема" розголосило інформацію, про яку краще було мовчати