xcounter
#

Танки Leopard 2A6 та БМП Marder від Німеччини вже в Україні

4486
Leopard 2 та Marder (всі фото: Bundeswehr)
Leopard 2 та Marder (всі фото: Bundeswehr)

Вкрай важливо, що передача основних бойових танків йде разом із бойовими машинами піхоти - це комплексне й вже готове рішення для формування підрозділів

Німеччина здійснила передачу 18 основних бойових танків Leopard 2A6 та 40 бойових машин піхоти Marder до України, повністю виконавши план з передачі цієї техніки.

Про це пише Der Spiegel, зазначивши, що перекидання машин розпочалось ще тиждень тому. Окрім самих машин були передано значний запас комплектуючих, вузлів та агрегатів, для самостійного ремонту та обслуговування техніки в Україні, а також боєприпаси.

Читайте також: Схоже, що у РФ проблеми з військовим автопромом будуть вирішувати допомогою від Ірану
Leopard 2A6
Leopard 2A6

Офіційне підтвердження передачі техніки очікується у вівторок, коли німецький уряд оновлює публічний вкрай детальний перелік всього озброєння, техніки та оснащення, що передається до України. А сама передача відбулась у строк оголошений у Берліні - до кінця березня, при цьому Німеччина збільшила кількість танків у пакеті допомоги з 14 до 18 машин.

Нагадаємо, що окрім Німеччини Leopard 2A6 передає ще Португалія, яка надала три танки, але чи прибули з "німецькими" й "португальські" машини - невідомо. Окрім цих двох країн, допомогу танками у версії Leopard 2A4 здійснює Польща, Іспанія, Канада та Норвегія, загалом 40 машин.

Ще 10 Leopard 2A5, точніше Stridsvagn 122, передає Швеція. Тобто загальна кількість Leopard 2, які має посилити ЗСУ - 71 основний бойовий танк. Згодом їхня кількість може бути збільшена за рахунок відновлення машин зі зберігання.

Leopard 2A4
Leopard 2A4

Також разом з основними бойовими танками прибуває й спеціалізована техніка на базі Leopard 1 та Leopard 2, наприклад Фінляднія передає шість мінних танків Leopard 2R. А від Берліна, окрім танків, надійшли інженерні машини Dachs та мостоукладальники Biber.

Читайте також: Армія РФ ще з 2021 року готує екіпажі на Т-34-85, є навіть окремий батальйон в Кантемирівській дивізії