xcounter
#

До кінця березня в ЗСУ буде щонайменше батальйон танків Leopard 2

4082
Німецький Leopard 2A6
Німецький Leopard 2A6

Перші танки Leopard 2 вже прибули в Україну, а загалом до кінця березня в активі ЗСУ вже мають бути десятки цих машин

Німеччина та Португалія мають до кінця березня поставити Україні основні бойові танки Leopard 2А6 – 18 від Німеччини та три від Португалії з підготовленими екіпажами. Таку інформацію повідомив очільник німецького оборонного відомства Борис Пісторіус, як розповідає видання Tagesschau.

Також у виданні нагадали про таке – що 25 січня німецький уряд оголосив про план "швидко сформувати два батальйони з танками Leopard 2" для ЗСУ (один танковий батальйон ЗСУ – 31 машина).

Читайте також: В Італії стоять 96 Leopard 1A5, що "на папері" належать Швейцарії, а тепер їх хочуть викупити для ЗСУ

Наразі ми вже сміливо можемо говорити, що до кінця березня Україна вже має отримати щонайменше 35 танків – до 21 танків від Німеччини та Португалії варто приплюсувати ще 14 танків з Польщі – чотири з яких вже прибули в Україну наприкінці лютого і ще 10 танків поляки планують передати цього тижня.

Крім того, нагадаємо, що Україні також погодилися передати танки Швеція (10 Stridsvagn 122 (Leopard 2A5)), Іспанія (10 танків Leopard 2A4), Канада (8 танків Leopard 2A4) та Норвегія (8 танків Leopard 2A4).

Крім того, варто згадати й те, що Польща, окрім тих 14, що вже невдовзі будуть в Україну, також планує передати для ЗСУ ще 16 танків Leopard 2, але ці машини потребують ремонту та відновлення.

Таким чином, всього у рамках коаліції з постачання Leopard 2 вже оголошено про передачу щонайменше 87 танків – для формування танкової бригади ЗСУ не вистачає фактично шести танків.

Танки Leopard під час технічного обслуговування на потужностях Krauss-Maffei Wegmann
Танки Leopard під час технічного обслуговування на потужностях Krauss-Maffei Wegmann

Крім того, нещодавно стало відомо, що Польща планує створити у себе сервісний хаб, який буде обслуговувати передані Україні танки Leopard, але водночас наразі залишається актуальним питання щодо постачання запасних частин до цих танків.

Читайте також: Німеччина хоче викупити у Швейцарії 96 законсервованих Leopard 2 для "кругового постачання" ЗСУ