xcounter
#

Таїланд став першим іноземним покупцем американських навчально-бойових АТ-6

1183
Навчально-бойові літаки АТ-6, ілюстративне фото з відкритих джерел
Навчально-бойові літаки АТ-6, ілюстративне фото з відкритих джерел

Американська Textron Aviation позиціонує свої літаки як заміна "літаючих парт" L-39 для країн Азії та інших регіонів світу

Королівські військово-повітряні сили Таїланду та американська компанія Textron Aviation "на полях" Dubai Airshow-2021 уклали контракт на поставку восьми навчально-бойових літаків AT-6 Wolverine вартістю 143 мільйони доларів.

У цю вартість також включені підготовка персоналу, поставки запасних частин та обладнання для наземного обслуговування. Поставка літаків має відбутись до 2024 року, пише портал Defense News.

Читайте також: Три літаки Super Tucano придбав Туркменістан. Україна наступна в черзі?
Навчально-бойовий літак AT-6 Wolverine на виставці Dubai Airshow-2021, фото з відкритих джерел

Американські AT-6 Wolverine в складі Королівських ВПС Таїланду прийдуть на заміну літакам L-39ZA, котрі Таїланд остаточно списав у березні 2021 року.

Відомо, що збройні сили Таїланду мали в строю до 30 "Альбатросів". Окрім ролі "літаючої парти", таїландські AT-6 Wolverine використовуватимуться для охорони кордону та підтримки операцій по боротьбі з наркотрафіком та торгівлі людьми.

Навчально-бойові літаки АТ-6, ілюстративне фото з відкритих джерел

Textron Aviation стверджує, що обладнає AT-6 для Таїланду системою зв’язку AERONet, що виступає аналогом системи зв’язку Link 16, "базової" для НАТО. Таїланд так зможе використовувати свої нові навчальні літаки для взаємодії із союзниками, зокрема ВПС США.

Також Textron Aviation наголошує, що позиціонує свої літаки AT-6 саме як заміна L-39 для країн Азії та інших регіонів світу.

Навчальні літаки L-39ZA Королівських ВПС Таїланду, на даний момент - уже списані, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Литва хоче подарувати Україні навчально-бойовий Albatros L-39ZA